George Russell snelste in VT1, Max Verstappen weinig in actie door problemen

George Russell Belgie

George Russell zet de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland. Zijn teamgenoot zit vlak achter hem. De top 3 wordt compleet gemaakt door Carlos Sainz. Max Verstappen is maar weinig in actie gekomen, dankzij een kapotte versnellingsbak al vrij vroeg in deze training.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 13:38

En hier is dan de volledige uitslag van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland. 

Update 13:32

Het verslag van VT1 voor de Grand Prix van Nederland verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 13:31

De eerste vrije training op Zandvoort zit er alweer op! George Russell zet de snelste tijd neer, gevolgd door Lewis Hamilton en Carlos Sainz.

Update 13:28

In de slotfase van deze training zijn alle coureurs, behalve Max Verstappen, op de baan te vinden. 

Update 13:24

Met nog ruim zes minuten op de klok is het aardig druk op de baan. De Mercedessen nemen nu de leiding over. Ook Hamilton heeft zich nu bij de voorhoede gevoegd, vlak achter zijn teamgenoot.

Update 13:19

De snelste tijd is nu in handen van George Russell. Hij zette zojuist een 1:12.455 neer. Hiermee is hij bijna vier tienden sneller dan Carlos Sainz, die momenteel op de tweede plek staat.

Update 13:17

Een aantal ronden geleden maakte Sergio Pérez een uitstapje van de baan. Hij heeft zijn auto gelukkig heel gehouden, en kon zijn ronde gewoon afmaken.

Update 13:15

McLaren lijkt dus nog steeds mooi in de voorhoede te rijden deze training. Ook zijn er twee van de drie snelste sectoren in handen van het team. In de eerste sector is Norris het snelst, in de derde sector is dat Ricciardo.

Update 13:10

Leclerc gaat met zijn eerste ronde op de zachte band een vierde tijd neer. De top vijf ziet er daarom voor nu als volgt uit: 

1) Carlos Sainz: 1:12.845
2) Lando Norris: +0.084
3) Daniel Ricciardo: +0.232
4) Charles leclerc: +0.282
5) Sergio Pérez: +0.571

Update 13:05

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Update 13:00

Steeds meer coureurs schakelen over naar de rode, zachte band. Daarmee staan beide McLarencoureurs momenteel op een tweede en derde plek, vlak achter koploper Carlos Sainz.

Update 12:55

Hamilton verbetert zijn tijd van een zestiende naar een vijftiende plek. Dit doet hij op de harde and, zoals de meeste coureurs. Wel schakelen een aantal coureurs over naar de zachte band, waarmee Alonso momenteel de snelste tijd heeft staan.

Update 12:52

De baan is vrij en we racen weer! De twee coureurs die net het langst binnen bleven, Guanyu Zhou en Valtteri Bottas, zijn nu als eerste op de baan te vinden.

Update 12:50

Tijdens de rode vlag hebben de alle teams de tijd om aan de auto's te sleutelen. Mick Schumacher is tijdens de rode vlag de baan op gereden. Dit incident wordt echter niet verder onderzocht.

Update 12:45

De virtual safety car is omgezet in een rode vlag. De auto van Verstappen staat stil op de baan, en moet nu dus worden weggehaald. 

Update 12:40

Max Verstappen staat stil op de baan! Er komt rook uit zijn auto en hij vertelt over de boordradio dat er iets mis is met zijn versnellingsbak. Voor nu is er een virtual safety car van kracht.

Update 12:37

Enkel de coureurs van Alfa Romeo staan nog geparkeerd in de pits. Het is dus aarig druk op de baan. De meeste coureurs zijn buiten op de harde band. Verstappen zet voor nu de snelste tijd: 1:15.266.

Update 12:35

Christan Horner, teambaas van Red Bull, is kort te horen over de boordradio van Verstappen. Hij feliciteert hem met zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Update 12:31

De eerste training van dit weekend is officieel gestart en het is gelijk druk op de baan! Onder andere Verstappen is direct op de baan te vinden.

Update 12:28

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Update 12:25

Speciaal voor de thuisrace van Max Verstappen heeft Red Bull een bijzonder bericht geplaatst op sociale media, mét daarbij de speciale helm waar Verstappen dit weekend mee rijdt.

Update 12:20

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:15

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland! Het komende uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie op de baan.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden