Leclerc: "Had niet verwacht achter AlphaTauri te eindigen"

210057-dutch-gp-2021-race-report

Charles Leclerc eindigde precies waar hij begon, op P5. Toch had de Ferrari-coureur het idee dat een vierde plek er wel in had gezeten op het circuit van Zandvoort. "Ik had wel verwacht om als vijfde te eindigen achter twee Mercedessen en twee Red Bulls, maar niet achter een AlphaTauri", zegt de Ferrari-coureur na afloop tegenover Ziggo Sport

"Het was een goed gevecht met Pierre Gasly, maar dit is niet echt een circuit waar je goed kunt volgen", vertelde de 23-jarige coureur. Het zorgde er dan ook voor dat hij niet verder kwam dan een vijfde plek tijdens de Grand Prix van Nederland. "Ik kwam gewoon niet dichtbij genoeg, maar ik denk wel dat we eigenlijk sneller waren dan AlphaTauri", aldus Leclerc die positief terugkijkt op zijn bezoek aan Zandvoort. "De sfeer hier is zo goed en dat is leuk om te zien. Max heeft gewonnen dus mensen zullen ongetwijfeld met een goed gevoel naar huis gaan", lacht de Monegask, "Ik heb nu al zin in volgende week, dan gaat het hetzelfde zijn, maar dan in het rood". Hij blikt daarbij vooruit op de race in Monza, het thuiscircuit van Ferrari.

Wereldkampioenschap

De coureur van Ferrari weet zich dit seizoen nog niet te mengen in de strijd om de overwinningen. Toch wist hij zijn slag te slaan op Silverstone waar hij tweede werd tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Leclerc staat op dit moment zesde in het wereldkampioenschap. Hij staat daarmee nipt boven zijn teamgenoot Carlos Sainz, die staat op de zevende plek.

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Lees ook: Hamilton: “Laatste ronde was beste deel van mijn race”

Lees ook: Verstappen: “Blij dat ik leiding kampioenschap weer heb” 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden