Lando Norris: Ik heb het team teleurgesteld

Lando Norris zaterdag Jeddah 2023

Lando Norris maakte tijdens de kwalificatie een kostbare fout. Hierdoor wist hij niet door te gaan naar Q2 en start hij de race vanaf P19. Hij is dan ook teleurgesteld in zichzelf, want een mogelijke Q3 zat er zelfs in. 

Lando Norris raakte tijdens de kwalificatie de binnenkant van bocht 26. Dit leverde hem zo veel schade op dat hij zijn tijd niet meer kon verbeteren. Hij stroomde niet door naar Q2 en start de race zelfs vanaf P19. De Britse coureur is teleurgesteld in zichzelf, want een mogelijke Q3 zat er zelfs in. Inhalen op dit smalle stratencircuit is lastig, dus de McLaren coureur weet niet welk resultaat er te behalen valt in de race. 

"Ik heb het team teleurgesteld"

Tijdens zijn snelle ronde raakte Norris de binnenkant van bocht 26 aan. Ondanks dat hij de muur toucheerde is er wel schade ontstaan. Hij kon zijn tijd niet meer verbeteren en start de race vanaf P19. "Ik maakte een domme fout en heb daar ook snel de prijs voor moeten betalen. Het is frustrerend, we hadden namelijk gemakkelijk door kunnen stromen naar Q2 en potentieel Q3", aldus Norris tegenover F1.com. Hij is niet alleen teleurgesteld in zichzelf, maar voelt ook dat hij het team heeft teleurgesteld. "Ik heb het team teleurgesteld. Ik heb best wel wat schade veroorzaakt aan de auto."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Hoopvol

Als Norris naar zijn verwachtingen kijkt is hij hoopvoller dan in Bahrein. Zijn pace is beter op dit circuit dan in Bahrein. Echter, is het inhalen op dit smalle stratencircuit een stuk lastiger dan in Bahrein. "De auto heeft een betere pace dan in Bahrein, dus ik ben iets hoopvoller. Maar het is een heel lastig circuit om in te kunnen halen. Ik weet nog niet wat ik kan verwachten, maar dat zien we tijdens de race wel."

Lees ook: Oscar Piastri zelfverzekerd na behalen Q3

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs van Alpine

Lees ook: AlphaTauri ontevreden na stranden in Q1

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden