Lando Norris: "Dit zijn goede punten voor het team"

Lando Norris podium Canada 2024

Lando Norris eindigt als tweede tijdens de Grand Prix van Canada. De Britse coureur startte als derde, lag een tijdje aan de leiding, maar moet genoegen nemen met het zilver. 

Na zijn gewonnen race in Miami is Lando Norris gedrevener dan ooit. Hij ziet in elke race mogelijkheden, zo ook tijdens de Grand Prix van Canada. Samen met zijn teamgenoot Oscar Piastri mocht hij vanaf de tweede startrij van plek. Gedurende de race was het stuivertje wisselen om de leiding. De coureur van McLaren lag lang aan de leiding en zag de overwinning niet meer uit handen glippen, totdat de safety car roet in het eten gooide. Norris is desondanks blij met de tweede plek. 

Veelbewogen race

Met de wisselvallige weersomstandigheden was het voorafgaand gissen wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Ook Norris had niet kunnen voorspellen hoe de race zou verlopen. "Het was een wilde race. Het was chaos en een veelbewogen race", aldus Norris tegenover F1.com.

De McLaren-coureur reed lange tijd comfortabel aan de leiding met een gat van ruim twaalf seconden, totdat de safety car op de baan kwam. "Waar de safety car in Miami in mijn voordeel was, was hij nu in mijn nadeel. Ik lag comfortabel aan de leiding en dat is een goed teken."

Belangrijke punten

Met de dubbele uitval van Ferrari scoort het team van McLaren belangrijke punten. Ze kruipen dichterbij de tweede plek in het constructeurskampioenschap, maar ook Norris kruipt dichterbij de tweede plek in het rijderskampioenschap. "Ik ben blij met de tweede plek, dit zijn goede en belangrijke punten voor het team. Zo is het racen soms, je wint wat en je verliest wat. We zijn dichtbij en we blijven vechten."

Lees ook: Max Verstappen na overwinning: "Het was een gekke race"

Lees ook: Race Gemist: GP Canada

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden