Lance Stroll: We gaan vechten voor het podium

Stroll in auto kwalificatie Jeddah 2023

Lance Stroll weet tijdens de kwalificatie in Jeddah de zesde tijd te noteren. De Canadees leek op weg naar een snellere tijd, maar door een foutje verloor hij te veel tijd. Toch is hij van plan om te vechten voor een podiumplek. 

Lance Stroll is bijna weer de oude. Na een fietsongeluk brak hij beide polsen en zijn teen. Tijdens de eerste grand prix van het seizoen stapte hij toch in de auto. Nu is hij weer bijna helemaal terug met een zesde startplek als gevolg. Toch is de coureur van Aston Martin niet helemaal tevreden. Zijn startplek had hoger kunnen zijn. Hij reed in zijn laatste ronde een paarse sector 1, maar door een foutje verloor hij te veel tijd. Ondanks dat foutje is hij wel van plan om te vechten voor een podiumplek. Door de gridpenalty van Charles Leclerc start hij als vijfde. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Frustratie

De Aston Martin heeft ten opzichte van vorig jaar een grote sprong gemaakt. Zo start Fernando Alonso de race vanaf P2 en weet Lance Stroll zelf de zesde plek binnen te halen. Echter, is de Canadees niet helemaal tevreden met die startpositie. Door een foutje had het resultaat wellicht hoger kunnen zijn. Hij ziet de positie wel als een goede uitgangspositie. "We starten op een goede positie voor de race. Ik ben alleen een beetje gefrustreerd over mijn laatste ronde. Die begon best wel goed, met paars in sector 1, maar door een fout in bocht 22 verloor ik een paar tienden. Dat was ongelukkig, maar desalniettemin een goede positie voor de race", aldus Stroll tegenover F1.com. Het doel van Stroll is om een podiumplek binnen te halen en met een stratencircuit als Saoedi-Arabië is dat niet helemaal onmogelijk. "Het plan is om te vechten voor het podium, dat zou geweldig zijn."

Lees ook: Fernando Alonso: Racesnelheid ons sterke punt

Lees ook: Sergio Pérez: De auto komt tot leven hier

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden