Iwasa wint spannende Formule 2 sprintrace in Saoedi-Arabië

Ayumu Iwasa podium

Ayumu Iwasa wint de allereerste sprintrace van de Formule 2 in Saoedi-Arabië. Het podium wordt compleet gemaakt door Victor Martins en Jehan Daruvala, die beide in gevecht waren om de leiding met Iwasa. 

Red Bull junior coureur Ayumu Iwasa weet de spannende Formule 2 sprintrace op het circuit van Jeddah te winnen. Door twee safety cars lag het hele veld dicht bij elkaar en was het spannend wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Uiteindelijk trok Iwasa aan het langste eind. Het podium wordt compleet gemaakt door Victor Martins en Jehan Daruvala. Richard Verschoor is zestiende geworden. 

Raket Pourchaire

Al vrij vroeg in de race moest de safety car in actie komen. Zane Maloney spinde op eigen kracht en kreeg de auto niet meer aan de praat. Hij stond echter stil op de baan en moest weg geduwd worden. De herstart verliep rustig. Theo Pourchaire was de hele race al als een raket door het veld aan het gaan. Hij wist op knappe wijze in de eerste bocht laat te remmen en een mooie inhaalactie uit te voeren. Echter, de tweede keer dat hij dit probeerde, in ronde zes, kwam hij van te ver en schoot hij rechtdoor, hij nam Oliver Bearman met zich mee. De safety car moest weer op de baan komen. Uit onboard video's is te zien dat Pourchaire echt veel te hard in komt, echt als een raket. Wederom verliep de safety car herstart rustig. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Gevecht om de leiding

Doordat er twee safety cars vrij dicht op elkaar in actie moest komen lag het hele veld enorm dicht bij elkaar. In de laatste ronde vormde zich dan ook een enorme DRS-trein. Vanaf P1 tot aan P11 had iedere coureur DRS. Dit maakte het gevecht om de leiding spannend. Heel lang leek het erop dat Iwasa zelfverzekerd met de overwinning er vandoor zou gaan. Toch moest de Japanner uitkijken voor Daruvala en Martins die rap dichterbij kwamen. Uiteindelijk was het toch Iwasa die de overwinning binnenhaalde. Martins werd tweede en Daruvala derde. 

Lees ook: Red Bull dominant in VT3 GP van Saoedi-Arabië, Verstappen ruim snelste

Lees ook: Wolff: Als Hamilton wil gaan hou ik hem niet tegen

Lees ook: Franz Tost haalt uit naar eigen engineers

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden