Horner over Pérez: "Situatie wordt onhoudbaar"

door Shakyra van den Heuvel
Perez - Monaco - 2022

Sergio Pérez ervaart een aantal hele lastige weekenden en weet al een aantal keren geen punten te scoren voor het team. Volgens teambaas Christian Horner wordt de situatie nu "onhoudbaar". In Silverstone had de Mexicaan een zeer tegenvallende kwalificatie en hij is de race op P17 geëindigd. 

Tijdens het weekend in Silverstone heeft Pérez de eerste training gemist, omdat rookie Isack Hadjar mocht plaatsnemen in de RB20. Hierdoor had hij een training minder gereden dan de meesten op de grid. De andere trainingen verliepen soepel en wist hij in de buurt te komen bij de topposities. Op zaterdag sloeg het noodlot toe tijdens het eerste deel van de kwalificatie. Door de natte omstandigheden spinde hij van de baan en reed zich vast in het grind. Het was niet meer mogelijk om daar zelf uit te komen, waardoor zijn kwalificatie tot een einde was gekomen. 

Door de slechte kwalificatie heeft het team van Red Bull besloten om een nieuwe motor te steken en daarom vanuit de pitstraat te starten. Tijdens de race werd er verkeerd gegokt door te vroeg op de intermediate banden te gaan, waardoor Pérez heel veel tijd verloor. Hierdoor kwam hij uiteindelijk niet veel verder dan P17. Het is weer een tegenvallend resultaat voor de Mexicaan. Sinds de Grand Prix van China heeft hij niet meer op het podium gestaan en zijn beste resultaat sindsdien was P7 in Oostenrijk. Door de slechte resultaten staat Max Verstappen er alleen voor om het constructeurskampioenschap binnen te halen voor het team van Red Bull. Horner gaf daarom toe dat er in de komende races iets moet gaan gebeuren vanuit de garage van Pérez. 

"Onhoudbaar"

Dat er iets moet gebeuren aan de vorm van Pérez, daar is eigenlijk iedereen wel van overtuigd, ook Christian Horner. "Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren. We moeten punten scoren in die auto en dat weet hij ook. Hij kent zijn rol en zijn doel, dus niemand is er meer op gebrand dan Checo om zijn vorm terug te vinden", zegt Horner tegen F1.com. Daarnaast is Horner er ook van bewust dat beide auto's punten moeten scoren om het constructeurskampioenschap te kunnen winnen. 

Vorige maand heeft Sergio Pérez zijn contract verlengd met het team, waardoor hij nog tot het einde van 2026 zal racen voor Red Bull Racing. Horner gaf toe dat hij inderdaad de eerste training had gemist, maar een goede tweede training had. "Natuurlijk is er frustratie als beide auto's niet goed presteren en ik denk dat het frustrerend was om Checo in Q1 te verliezen." Sergio Pérez zal in Hongarije met een nieuwe vloer gaan rijden. Verstappen kreeg deze update al tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. 

Foto: Red Bull Content Pool

Liam Lawson klopt op de deur

In de tussentijd klopt Liam Lawson ook nog altijd op de deur bij zowel Red Bull als bij VCARB. Hij is op dit moment de reservecoureur van beide teams en zal deze week gaan testen met de RB20 op Silverstone. Vorig jaar werd ook zo'n test ingepland voor Daniel Riccardo om hem later te vervangen met Nyck de Vries. Volgens Horner is deze test al langer gepland. "Natuurlijk staat Checo onder druk, dat is normaal in de Formule 1. Als je te weinig presteert, neemt die druk alleen maar toe en daar is hij zich van bewust." 

Lees ook: Horner snapt niks van bandenproblemen Verstappen: "Het is heel vreemd"

Lees ook: Verstappen blij met tweede plek Britse GP: "Namen de juiste beslissingen"

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt 104e overwinning in thuisrace

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden