Grote verschillen bij Haas tijdens kwalificatie GP van China

door Tim Koenders
Haas Suzuka-2024

Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen kwalificeerden zich als negende en als zeventiende voor de Grand Prix van China. Het grote verschil tussen de teamgenoten komt mede door een crash van Sargeant en het in de weg rijden van Tsunoda.

Kevin Magnussen lag er al in het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van China uit. “De auto voelde heel goed aan. Tijdens mijn laatste ronde in Q1 crashte Logan Sargeant voor mij, dat heeft mij wat tijd gekost. Later in de ronde reed Tsunoda in de weg. Als het zo dicht bij elkaar zit lig je er door dit soort dingen uit in Q1.” Dat liet de Deen weten tegenover Formula 1. “De sprint eerder vandaag zag er goed uit, we eindigden P10. Morgen is de race natuurlijk een stuk langer. Hopelijk kunnen we naar voren rijden.”

Nico Hülkenberg

Teamgenoot Hülkenberg kijkt meer tevreden terug op de kwalificatie, al verwacht hij dat het op zondag lastig gaat worden. “Ik denk dat we niet veel meer mogen verwachten. Ik ben heel erg blij, zeker gezien het eerder vandaag bij de sprint niet goed ging.” Tijdens de sprint eindigde de Duitser namelijk als negentiende. “Na de eerste vrije training hebben we de auto proberen aan te passen. Toen zijn we de verkeerde kant op gegaan. Daar moesten we het vanochtend mee doen. Ik denk dat het een lastige race gaat worden morgen maar ik kijk er uiteraard naar uit.”

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Perez wint strijd om tweede startpositie

Lees ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden