George Russell pakt eerste F1-overwinning: Ik ben super trots

George Russell Amerika 2022

George Russell behaalt in Brazilië zijn eerste overwinning in de Formule 1. Op zaterdag won hij al de sprintrace, wat hem op de eerste startrij zette voor de grand prix. Deze positie heeft hij om weten te zetten in de overwinning, na een spannende race waar hij onder andere zijn teamgenoot knap af heeft weten te houden. 

Tot aan het laatste moment was het spannend in de voorhoede. Russell werd voor een lange tijd vlak achterna gezeten door zijn teamgenoot, Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen heeft dit seizoen nog geen overwinning behaald, en was daarom enorm gebrand om ook als eerste over de eindstreep te komen. Maar Russell heeft hem tot op het laatste moment achter zich weten te houden, waardoor hij er nu met zijn eerste overwinning vandoor is. "Het is een geweldig gevoel. Ik wil mijn team enorm bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt", zo vertelt een emotionele George Russell tegenover Felipe Massa.

Spannend tot het einde

Vooral bij de laatste safety car, veroorzaakt door Lando Norris, werd het voor Russell spannend. Doordat het veld dicht bij elkaar gebracht zou worden, was niets meer zeker. En dus ook zijn eerste positie niet. En met zijn snelle teamgenoot achter zich, kon er nog van alles gebeuren: "Dit was een hele zware race. Lewis [Hamilton] was super snel. Toen ik de safety car zag, besefte ik dat het een moeilijk einde zou worden. Er lag veel druk op, maar ik ben blij dat ik er vandoor ga met de overwinning."

Ronde vol herinneringen

In zijn ronde na de finish, terug naar de pitstraat, werd Russell erg emotioneel. De Brit besefte welke prestatie hij heeft geleverd en daar kwamen de nodige emoties bij kijken. Daarbij kwamen herinneringen van vroeger op, die hem gebracht hebben naar waar hij nu staat. "Ik ben sprakeloos. Tijdens de inlap kwamen al die herinneringen boven. Het is begonnen met mijn ouders in go-karting. En alle support die ik van de rest van de familie kreeg, van mijn vriendin, mijn traininer, mijn manager. En het moment dat ik in het junior programma van Mercedes kwam. De lijst is eindeloos. Ik ben super trots", aldus Russell

Lees ook: George Russell wint enerverende Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Lando Norris gaat na zware sprint voor punten in hoofdrace

Lees ook: Alpine coureurs spreken zich uit over crash

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden