Freitas voor het eerst als wedstrijdleider in Spanje

door Frederique van Grinsven
Eduardo Freitas-5a2f0706

Eduardo Freitas volgt Niels Wittich op als wedstrijdleider tijdens de Grand Prix van Spanje. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Portugees de belangrijke rol op zich neemt.

Freitas neemt na Barcelona ook de leiding in Monaco voor zijn rekening, volgens Motorsport.com. Wittich, die als wedstrijdleider functioneerde tijdens de eerste vijf races van het seizoen, zal bij de volgende twee Grand Prix een ondersteunende rol hebben.

Monaco en Le Mans

Naast Formule 1 heeft Freitas ook verplichtingen als eindverantwoordelijke in het WEC-kampioenschap, waardoor hij de seizoensopener in Bahrein en de eerste race in Miami vorig weekend moest missen. Na Monaco gaat Freitas door naar de 24 uur van Le Mans en zal dus ook niet aanwezig zijn bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. 

Rechtdoorzee

"Naar mijn mening heeft de nieuwe set-up met Niels en Eduardo een goede start gehad bij het ingaan van dit nieuwe F1-tijdperk", liet Andreas Seidl van McLaren weten in Miami. “Niels is vrij rechtdoorzee als het gaat om ervoor zorgen dat de regels worden gehandhaafd en het overbrengen van zijn verwachtingen."

"Tegelijkertijd is hij altijd beschikbaar voor een dialoog en inbreng. Als ik nu kijk hoe deze eerste races gingen, denk ik dat we op een goede plek zitten.”

Foto: Pirelli (Mark Sutton / LAT Images)

Lees ook: Günther Steiner niet blij met resultaat in Miami

Lees ook: Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Lees ook: Rinus VeeKay met oranje bolide van start tijdens Indy 500

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden