Frans Verschuur in F1 aan Tafel: “Zou contract Pérez goed nalezen”

door Tim Koenders
Perez Canada 2024 - kwalificatie.- auto

Frans Verschuur vindt dat Red Bull Racing het contract van Sergio Pérez niet had moeten verlengen. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Sergio Pérez zijn contract bij Red Bull Racing heeft verlengd. De zekerheid zorgde nog niet voor een goed weekend in Canada. Sergio Pérez wist niet uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. De Mexicaan moest de race als zestiende aanvangen. Tijdens de race kon de Red Bull-coureur niet snel naar voren komen. Op een nog deels natte baan spinde Pérez in de zesde bocht. Hij eindigde achterwaarts in de bandenstapel en beschadigde zijn achtervleugel. Hij kon nog terugrijden naar zijn team, dit leverde hem nog wel een gridstraf op voor de Grand Prix van Spanje. Kortom, een teleurstellend weekend voor de coureur met startnummer elf.

Contract goed doorlezen

“Ze hebben het contract misschien verlengd om de rust binnen het team terug te krijgen. Ze hebben het, ondanks dat hij veel geld meeneemt, niet voor het geld gedaan. Ze verliezen nu punten in het kampioenschap waar ze ook geld voor krijgen.” Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ik zou het nieuwe contract goed nalezen. Misschien dat er ergens in de kleine lettertjes staat dat hij toch nog gewisseld kan worden.” Frans Verschuur beschrijft waarom een goede teamgenoot belangrijk is en heeft ook een suggestie. “Max maakt het niet uit wie er naast hem zit. Je ontwikkelt de auto natuurlijk wel samen, Pérez ontwikkelt op dit moment alleen maar schade. Je moet gewoon Yuki ernaast zetten, hij is nog enthousiast.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen beter dan zijn auto

Lees ook: Lewis Hamilton: "Canada was één van mijn slechtste races"

Lees ook: George Russell: "Het voelt als een gemiste kans"

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden