Ferrari coureurs hadden betere race verwacht

Charles Leclerc auto Jeddah 2023

Beide Ferrari coureurs hadden een beter resultaat verwacht tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Carlos Sainz finishde op P6 en Charles Leclerc op P7. Beide hadden verwacht rond de pace van Mercedes en Aston Martin te zitten en zijn daarom teleurgesteld.

De coureurs van Ferrari zijn niet tevreden met het behaalde resultaat tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Carlos Sainz finishde als zesde en Charles Leclerc als zevende. Laatstgenoemde startte vanaf P12, vanwege een gridpenalty. Sainz en Leclerc hadden verwacht rond de pace van Mercedes en Aston Martin te zitten, maar dat was niet het geval. Beide zien in dat Ferrari nog veel werk moet verrichten dit seizoen. 

"Lastig om het positieve in te zien"

Carlos Sainz zag vrijdag nog reden om tevreden te zijn met de auto, maar dat tevreden gevoel verdween tijdens de race. De Spanjaard dacht dat ze dichterbij Aston Martin en Mercedes zouden zitten, maar dat valt vies tegen. "Op de vrijdag hadden we verwacht rond de race pace van Mercedes en Aston Martin te zitten, dat bleek toch anders te zijn. We hebben dus echt nog wat werk te verrichten", aldus Sainz tegenover F1.com. Doordat de auto nog niet is waar hij wil dat hij is heeft hij moeite met het positieve in te zien. "De auto is niet waar we hem willen hebben. Daardoor is het lastig om het positieve in te zien, zeker als je op P6 en P7 eindigt."

"Het was niet wat ik hoopte"

Charles Leclerc startte de race, vanwege een gridpenalty, als twaalfde en had gehoopt goed door het veld te kunnen snijden. Hij startte op rood en wist die goed te managen. Echter, kwam de safety car een ronde te laat voor de Monegask. "Het was niet wat ik hoopte. We hadden een goede start en een goede run op de zachte band. Helaas kwam de safety car een ronde te laat voor ons. Dat was ongelukkig", vertelt de Ferrari coureur. Na de safety car had Leclerc gehoopt op betere rondes, maar zat hij vast achter teamgenoot Sainz. Ook merkte hij dat de pace van de auto niet goed genoeg was. "Na de safety car zat ik in een trein, achter Carlos (lees: Sainz). Er zat ook niet veel pace in de auto, dus moeten we hard werken om dat recht te trekken."

Lees ook: Fernando Alonso: Wat een start van het seizoen

Lees ook: Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Lees ook: Sergio Pérez: Was lastiger dan ik dacht

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden