Fernando Alonso: Wat een start van het seizoen

Fernando Alonso zondag Jeddah 2023

Fernando Alonso is als derde over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dit is de tweede keer op rij dat de Spanjaard op het podium staat en is dan ook meer dan tevreden met de auto.

De tien seconde penalty van Alonso is toch weer terug gedraaid en dus behoudt hij zijn P3.

Fernando Alonso heeft een tijdstraf van 10 seconde ontvangen voor het verkeerd uitvoeren van zijn eerste straf. Hierdoor moet hij zijn podiumplek afstaan aan George Russell. Dat was voor het interview nog niet bekend.

Fernando Alonso is derde geworden tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dit is de tweede podiumplek dit seizoen voor de Spanjaard, in Bahrein werd hij ook derde. Hij is dan ook meer dan tevreden met de auto en kan zich geen betere seizoensstart wensen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"Wat een start van het seizoen"

Alonso werd tijdens de Grand Prix van Bahrein derde, in Jeddah wist hij hetzelfde resultaat te behalen. Alonso kan zich dan ook geen betere seizoensstart wensen. Ook prijst hij de strategie van Aston Martin. "Wat een start van het seizoen, het is bijna ondenkbaar. Het team, Aston Martin, heeft een geweldige auto gemaakt. Hier was, net zoals in Bahrein, de strategie geweldig."

Straffen

Toch kreeg Alonso te maken met een aantal straffen. Hij stond tijdens de start niet goed in zijn startbox en kreeg hiervoor vijf seconde. Uiteindelijk kreeg hij weer vijf seconde, maar die werd ingetrokken vanwege een fout. Dat wist Alonso nog niet na de race. "ik had een fout gemaakt en kreeg vijf seconde, uiteindelijk weer en moest als een leeuw vechten om de afstand met Russell te vergroten", aldus de Aston Martin coureur. De Spanjaard heeft de grand prix als zwaar ervaren en ziet in dat Red Bull nog een maatje te groot is. "Het is een zware grand prix, maar het team gaf me kracht. Red Bull is out of reach, maar de rest ligt achter ons."

Lees ook: Sergio Pérez: Was lastiger dan ik dacht

Lees ook: Max Verstappen: Ik was veel aan het glijden

Lees ook: Dominante Sergio Pérez wint de Grand Prix van Saudi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden