F1-coureurs willen dat er naar strafpuntensysteem wordt gekeken

door Jesse Janssen
logan-sargeant-contract -verlening-Williams 2024 seizoen

Logan Sargeant en Sergio Pérez zijn aanvoerders van een oproep om naar het strafpuntensysteem te kijken. Volgens de coureurs is het systeem namelijk 'een grap'. 

Een coureur kan bovenop een straf tijdens de sessie ook nog strafpunten krijgen als de stewards dat nodig vinden. Bij 12 strafpunten over een periode van 12 maanden mag een coureur één race niet meedoen. Na de GP van Miami zit Kevin Magnussen al bijna op die limiet, de Deen heeft namelijk 10 strafpunten. Het probleem volgens Logan Sargeant is echter dat je deze strafpunten bij verschillende incidenten kan krijgen en niet alleen bij serieuze crashes. 

Logan Sargeant kreeg in China twee strafpunten nadat hij Nico Hülkenberg inhaalde terwijl de Safety Car op de baan reed. De Duitser kwam uit de pitstraat, dus het was lastig voor Sargeant om in te schatten of hij de Haas wel of niet in mocht halen. De Amerikaan had echter problemen met het feit dat hij naast een tijdstraf ook twee strafpunten heeft gekregen: "Ik denk dat er veel ergere dingen gebeuren waar je alleen een waarschuwing voor krijgt. Er waren coureurs die net voor mij afremden, waardoor er bijna een grote crash ontstond. Dan komt er geen straf. Maar als ik op hetzelfde moment als een ander over een lijn rijd, wat je niet eens kan zien, krijg je een straf."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Het incident tussen Sargeant en Magnussen in Miami, waarbij de Deen werd bestraft. 

Sergio Pérez ook ontevreden: "Er moet naar gekeken worden"

Voor de Grote Prijs van Miami had Sergio Pérez de meeste strafpunten. "Ik denk dat je voor de tijdstraffen zelf al op de blaren moet zitten. Om er dan ook nog strafpunten bij te geven is te veel, zeker als we meer races in een seizoen krijgen. Er moet zeker naar gekeken worden." De Mexicaan hoopt dat er iets aan gedaan wordt: "Hopelijk wordt er in de toekomst nog naar gekeken."

 

Lees ook: Viaplay sluit samenwerking met Grand Prix Radio niet uit

Lees ook: CEO Viaplay in F1 aan Tafel: "Eerste jaar was zoeken"

Lees ook: Arrow McLaren bevestigt Ilott voor Indy 500

door Jesse Janssen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden