F1 aan Tafel: Verstappen verrast door Vegas

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 20-11-2023

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Las Vegas verreden. Sergio Pérez stelde de tweede plaats in het kampioenschap veilig. Aankomend weekend staat de laatste race van het seizoen op het programma. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen had gedurende het weekend wat kritiek op de Grand Prix van Las Vegas. Volgens de Nederlander ging het te veel om de show en te weinig over het racen. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, is het met de drievoudig-wereldkampioen eens. “De race was super maar de rest eromheen was puur gericht op de commercie. Dat hoeft van mij niet maar blijkbaar moet het daar wel.”

Raymond Mens, Amerika kenner en politicoloog, is het niet eens met Frans Verschuur. “Je weet dat het erbij hoort. Je kan wel zeggen dat het niet helemaal je ding is maar om nu continu zo negatief erover te zijn.”

Start Grand Prix van Las Vegas

Charles Leclerc startte de Grand Prix van Las Vegas van pole position. Max Verstappen startte naast hem op de eerste rij. De Red Bull-coureur had een iets betere start en kon naast de Monegask komen. Verstappen reed aan de binnenkant en duwde Charles Leclerc naar buiten. Hij nam de leiding over maar kreeg later een straf van vijf seconden. Red Bull dacht dat Verstappen die vijf seconden wel goed kon maken maar vlak voor de pitstop werd hij juist ingehaald door de Ferrari-coureur. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, heeft een vermoeden waarom het Verstappen niet lukte om weg te rijden bij Leclerc. “Hij kon niet wegrijden. Ik denk dat hij te veel van zijn banden gevraagd heeft in een poging om die vijf seconden weg te rijden.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden