Een frustrerende middag voor Charles Leclerc in Hongarije

Leclerc auto Oostenrijk 2023

Het is opnieuw niet het weekend van Ferrari. Een zevende plek voor Ferrari is simpelweg niet goed genoeg. Niet voor het eerst gaat het voor het Italiaanse team mis in de pitsstraat.

De ambities die het team van Vasseur heeft worden voor de zoveelste keer dit seizoen niet waargemaakt. Tot ergenis ook van Charles Leclerc."Het was echt een frustrerende middag. Ik voelde mij tijdens de eerste stint goed op de mediums. We hadden een prima pace, maar daarna met de pitstop gooien we gewoon een goed resultaat weg. De laatste stint was wel weer goed, maar ook met de straf van vijf seconde weet je dat het een lastige race gaat worden", zo laat hij weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc)

In het gevecht om de tweede plek in het constructeurskampioenschap moet het team uit Maranello alle zeilen bijzetten om nog enigzins in de race te houden. De stap die McLaren heeft gemaakt sinds Oostenrijk is groot en daarom voelt Ferrari de hete adem van het team van Zak Brown. Met 28 punten tegenover 10 punten loopt het Engelse team 18 punten in, er moet echt een tandje bij voor Ferrari ook volgens Leclerc."We hadden vandaag wel de snelheid van de McLaren's maar dingen zoals de pitstop moeten gewoon beter. Onze tweede stint was daardoor een stuk minder wat uiteindelijk het verschil maakt.

 

Lees ook: Max Verstappen wint met gemak de Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Lando Norris: Dat we op het podium staan is fantastisch

Lees ook: Sergio Pérez: Kijk uit naar meer podiums

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden