Circuit Saoedi-Arabië aangepast voor 2023

Pirelli foto Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Het Jeddah Corniche Circuit, waar de Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt gehouden, zal voor de eerstvolgende race in 2023 aangepast worden waardoor het circuit veiliger wordt. Onder andere de hogesnelheidschicane zal worden aangepast. 

De Formule 1 is sinds 2021 te gast in Saoedi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit. En ondanks dat de coureurs loftuitingen tekort komen voor het supersnelle stratencircuit, zijn de meeste coureurs wel bezorgd over de veiligheid. Er is namelijk weinig ruimte naast de baan. En doordat de muren dichtbij staan, wordt het zicht in bepaalde bochten ernstig belemmerd. Om die reden werden al kleine aanpassingen gedaan na de eerste editie, maar voor de volgende race, die op 19 maart gehouden gaat worden, zal het circuit op bepaalde gedeeltes worden aangepast. 

Zo zullen de muren bij bocht 14 en bocht 20 met 7,5 meter naar achteren worden verplaatst. En ook tussen bocht 8 en 10, waar Mick Schumacher in 2022 zwaar crashte in de kwalificatie, zal het één en ander veranderen om het zicht voor de coureurs te verbeteren. 

Chicane

Maar de supersnelle bocht 22 en 23, de hogesnelheidschicane waar Mick Schumacher en Charles Leclerc in 2021 de bandenmuur in gingen, gaat behoorlijk veranderen. De bocht wordt krapper gemaakt en op die manier gaan de auto's daar 50 kilometer per uur trager door heen dan in 2022. 

Lees ook: Indy Dontje en Jeroen Mul te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo: IndyCar in 2023 niet het goede moment

Lees ook: Red Bull Racing: Verstappen versus Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden