Aston Martin beleeft positieve race in Japan

aston martin japan 2024

De Grand Prix van Japan was een prima race voor het team van Aston Martin. Alonso startte op de zachte band en leek heel snel aan het begin van de race. Door aan het einde van de race Piastri DRS te geven hield hij Russell achter zich, wat hem een knappe P6 opleverde. Stroll startte verder achterin het veld. Hij heeft een kleine inhaalrace gereden, maar helaas net geen punten behaald. P12 was waar hij eindigde.

Fernando Alonso heeft naar eigen zeggen een fantastisch weekend achter de rug: "P5 in de kwalificatie en P6 in de race. Het was een van mijn betere races in het recente verleden." Echter kwam het niet alleen door de Spanjaard dat dit weekend zo fantastisch ging. "Ons plan vandaag werkte. Ik wil het team bedanken voor de geweldige pitstops, dat heeft de pitcrew fantastisch gedaan." Echter voelt Alonso dat er meer in zit: "We moeten onze updates nog analyseren, dus we kijken naar de data van dit weekend voor onze terugkeer in Shanghai."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

Stroll: "Vandaag was lastig"

Lance Stroll beleefde, in tegenstelling tot zijn teamgenoot, geen makkelijke race. "Het was een lastige race vandaag. Dat we vanaf de zestiende plek moesten starten zorgde voor een andere strategie en geen vrije lucht. We hadden ook weinig snelheid op het rechte stuk." Echter heeft de Canadees zich niet verveeld: "Ik heb goede inhaalacties uitgevoerd bij bocht 6, dus dat zorgde voor leuk racen." Stroll heeft voor nu zijn blik gericht op de toekomst: "We nemen alles wat we dit weekend hebben geleerd mee naar China."

 

Lees ook: Race Gemist: GP Japan

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Mercedes na GP Japan

Lees ook: Teleurstelling bij McLaren: "Hadden niet genoeg pace"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden