AlphaTauri ontevreden na stranden in Q1

Yuki Tsunoda auto Jeddah 2023

Beide coureurs van AlphaTauri zijn ontevreden nadat ze gestrand zijn in Q1. Nyck de Vries had een spin en last van problemen met de batterij, terwijl Yuki Tsunoda de pace niet kon vinden. De coureurs vinden dan ook dat de kwalificatie beter gekund had. 

Voor AlphaTauri was het geen beste kwalificatie. Beide coureurs kwamen niet verder dan Q1. Zo start Nyck de Vries op P18 en Yuki Tsunoda op P16. De Vries had vroegtijdig last van een spin en later kreeg hij ook nog problemen met zijn batterij. Voor Tsunoda waren het andere problemen die het hem lastig maakte, hij kon de pace niet vinden. Beide coureurs hadden potentie om door te stromen naar Q2.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Over het limiet

De Vries kende een rommelige kwalificatie. In zijn eerste ronde spinde hij omdat hij over de limiet zat en in zijn laatste ronde miste hij kracht, vanwege een niet volledig opgeladen batterij. "In mijn eerste ronde spinde ik doordat ik over het limiet zat. Het was niet mijn bedoeling om de auto zo kwijt te raken. We verloren ook nog eens veel tijd in de laatste ronde, want de batterij was niet volledig opgeladen waardoor we kracht miste", vertelt de Nederlander tegenover F1.com. Volgens de Vries was het halen van Q2 mogelijk, daarom is hij gefrustreerd over de achtiende plek. "Ik ben een beetje gefrustreerd dat ik niet doorgestroomd ben naar Q2. De potentie was er wel, maar het lukte niet om de eindjes aan elkaar te knopen."

"Dacht dat we meer pace hadden"

Tsunoda had geen last van problemen met de auto, hij kon de pace niet vinden en dat terwijl de vrijdag sessies een ander beeld gaven. "Vanaf VT3 gaat het eigenlijk niet lekker. We konden lastig de performance van de auto vinden om door te gaan naar Q2. Het is zonde want de vrijdag ging het beter. Ik dacht dat we meer pace hadden." Tsunoda start de race als zestiende, maar was bijna doorgegaan naar Q2, dat verschil was één honderdsten. Ondanks zijn slechtere startpositie gaat de Japanner voor punten. "Ik zat zo dichtbij Q2, maar mijn rondes waren niet goed genoeg. We gaan voor een goede strategie waarmee ik hoop dat ik punten kan pakken."

Lees ook: Lance Stroll: We gaan vechten voor het podium

Lees ook: Fernando Alonso: Racesnelheid ons sterke punt

Lees ook: Sergio Pérez: De auto komt tot leven hier

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden