DSC_4748

Haas F1 Team is de jongste renstal op de grid. Het team is vanaf niks opgebouwd en rijdt sinds 2016 mee in de wereld der Formule 1. Gene Haas, zakenman en autosportliefhebber, zette in 2002 een NASCAR-team op. In 2014 liet Haas weten zich te willen voegen in de Formule 1. Het team had grote delen overgekocht van het mislukte Marussia F1 Team en wilde in 2015 op de grid staan. Dat plan lukte niet en het team schoof een jaar later dan toch aan bij de grid.

In het debuutsjaar van het team reden Romain Grosjean en Esteban Gutierrez voor het team. Grosjean haalde tijdens vijf races, waaronder de thuisrace van het team in Amerika, punten en daarmee eindigde het team op de achtste plek in het constructeurskampioenschap. Het jaar erop tekende de renstal Kevin Magnussen. Het duo Grosjean-Magnussen zal vanaf dat moment vier jaar blijven staan. Het team wist alleen in 2018 een goede plek te noteren in het kampioenschap, het team werd vijfde. 

In 2019 liep het team niet goed. Er werden weinig punten gehaald en de teamgenoten vlogen elkaar meerdere keren in de haren. Teambaas Guenther Steiner moest het team op één lijn houden voor 2020 en 2021. Aan het einde van 2020 was het over met beide coureurs en koos het team voor twee rookies: Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Het team kwam op een dieptepunt te zitten en haalde geen enkel punt tijdens het seizoen 2021. Voor 2022 werd Kevin Magnussen aangekondigd als coureur. Het team kende onder nieuwe regels en herbeleving en behaalde hier en daar weer punten en pakte de achtste plek in het kampioenschap. Voor 2023 tekende het team Nico Hülkenberg ten opzichte van een tegenvallende, en vaak crashende Mick Schumacher. 

Haas F1 Team in cijfers 2024

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden