Yuki Tsunoda: Auto voelde gek aan

Yuki Tsunoda voor de Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Yuki Tsunoda is na afloop zeker niet tevreden over zijn kwalificatie voor de Grand Prix van België. De Japanner kwam niet verder dan een negentiende tijd en lag er al in het eerste deel van de kwalificatie uit.

Yuki Tsunoda is allesbehalve tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van België. De AlphaTauri-coureur wist dat er wat te halen viel door de vele gridstraffen van andere coureurs. Ver kwam hij niet, hij lag er al uit in het eerste deel van de kwalificatie. In beeld zagen we dat Tsunoda blokkeerde in de laatste bochtencombinatie maar dat was volgens hemzelf niet de enige reden waarom het niet lukte vandaag.

Goedmaken in laatste bocht

“De blokkerende band was zeker niet het grootste probleem. De auto voelde gewoon erg gek aan.” Dat liet de AlphaTauri-coureur direct na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van België weten aan Formula 1. “Ik zag op mijn stuur dat ik niet veel tijd goedmaakte in vergelijking met mijn eerste ronde. Ik moest zo hard mogelijk de laatste chicane in om nog tijd te winnen maar toen blokkeerde ik.”

Lees ook: Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden