Sergio Pérez: Nog genoeg kansen morgen

Perez - in pits naast muur kampioenschappen red bull - Hongarije 2022

Sergio Pérez is als vijfde geëindigd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Mexicaan reed maar één ronde in Q3 omdat hij in zijn tweede ronde spinde in de voorlaatste bocht.

Vorige week nam Sergio Pérez de tweede plaats in het kampioenschap over van Charles Leclerc. Doordat Verstappen eerste staat heeft Red Bull Racing beide coureurs bovenaan staan. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat het team de leiding heeft in het constructeurskampioenschap. Ook dit weekend zal Sergio Pérez punten willen winnen ten opzichte van de mannen van Ferrari. De Mexicaan moet de Grand Prix van Nederland als vijfde starten wat geen geweldige uitgangspositie is op een circuit waar je moeilijk in kan halen.

Kansen tijdens race

Sergio Pérez spinde in zijn laatste ronde van de kwalificatie bij het uitkomen van de voorlaatste bocht. “Ik maakte een fout, bij het uitkomen raakte ik de grindbak iets. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik eraf vloog.” Dat liet de Red Bull-coureur weten tegenover Formula 1. “We hebben nog zeker kansen morgen. De focus ligt nu op een goede start en hopelijk kunnen we daarna verder naar voren komen.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden