Sergio Pérez: 1-2 zou ideaal zijn

alonso sprint imola

Sergio Pérez is als derde geëindigd in de eerste sprintrace van het seizoen. Hij startte vanaf de zevende plek en heeft dus een grote inhaalslag gemaakt. Hij deelt het podium met zijn teamgenoot Max Verstappen en Ferrari-coureur Charles Leclerc. Tijdens de hoofdrace streeft hij naar een 1-2 voor het team. 

Na de ongelukkige kwalificatie van vrijdag is de uitkomt die de Mexicaan tijdens de sprintrace heeft behaald erg goed. "Het was belangrijk om te verbeteren na de kwalificatie van gisteren. We hadden veel moeite met rode vlaggen en daardoor konden we geen ronde voor elkaar krijgen toen het nodig was. Vandaag hebben we ons kunnen verbeteren en we hebben een goede positie voor de race morgen", zo vertelt hij direct na de sprintrace tegenover Naomi Schiff.

Doel is 1-2

Voor Pérez en het team zou een eerste en tweede plaats voor het team goed uitkomen. Met Max op pole position en Pérez vanaf de derde plek is dat geen ondenkbaar scenario: "Het zou ideaal zijn om een 1-2 te behalen. Voor ons zou het geweldig zijn, we gaan ons best doen." 

Lees ook: Verstappen wint de sprintrace van de GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Mattia Binotto: Contract Sainz geeft Ferrari betrouwbaarheid voor de toekomst

Lees ook: Dubbel programma WTCR en TCR Europe weerhoudt Tom Coronel niet van prestatiedruk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden