Max Verstappen pakt met overmacht pole position in Oostenrijk

Max Verstappen P2 GP Spanje 2024

Max Verstappen heeft met een 1:04.314 pole position gepakt voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander was, op het korte circuit, meer dan vier tienden sneller dan de rest van het veld.

-Liveblog gesloten-

17:09

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk:

17:03

De tijd van Oscar Piastri wordt afgenomen. De Australiër kwam te wijd uit in bocht zes. De Australiër moet de Grand Prix van Oostenrijk als zevende aanvangen.

17:01

Max Verstappen wint nog een tiende en pakt pole position voor de Grand Prix van Oostenrijk. Niemand weet binnen vier tienden van de Nederlander te komen. Lando Norris start de Grand Prix van Oostenrijk naar de Nederlander op de tweede plaats. Piastri en Russell starten op de tweede rij. 

16:55

We gaan ons opmaken voor de laatste run. Kan iemand de 1:04.426 van Verstappen verbeteren?

16:53

Max Verstappen is na de eerste rondes de snelste. De voorsprong is in Q3 iets kleiner maar nog steeds erg groot. De Nederlander is ruim drie tienden sneller dan Lando Norris. George Russell staat derde en komt ruim een halve seconde tekort voor de snelste tijd. 

16:48

Het derde en beslissende deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is begonnen. Wie pakt er pole position?

16:45

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk:

16:39

Max Verstappen domineert in het tweede deel van de kwalificatie. De Nederlander verbetert zijn tijd en is meer dan een halve seconde seconde sneller dan de rest. Riccardo, Magnussen, Gasly, Tsunoda en Alonso halen de eerste tien niet en zijn klaar voor vandaag.

16:35

Net als de laatste kwalificaties zit het ook in Oostenrijk ontzettend dichtbij elkaar. Met nog vijf minuten op de klok staan Gasly, Tsunoda, Hülkenberg, Magnussen en Alonso op de laatste vijf plaatsen.

16:32

Ook de andere coureurs hebben een ronde gereden. Max Verstappen is bijna een halve seconde sneller dan de rest van het veld. Russell heeft de tweede tijd, achter hem staan de coureurs van McLaren.

16:27

Het is nog rustig op de baan, alleen de coureurs van Alpine en Ferrari zijn buiten.

16:24

Het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is officieel van start gegaan. 

16:22

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk:

16:18

Het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk zit erop. In de laatste rondes wisten veel coureurs zich te verbeteren. De tijd van Sainz was en blijft de snelste. Sergio Pérez gaat met de hakken over de sloot als twaalfde door. De afvallers in Q1 zijn Albon, Stroll, Bottas, Sargeant en Zhou.

16:13

Met nog vijf minuten op de klok staat Sainz eerste. In het eerste deel van de kwalificatie gaat het uiteraard om de plaatsen zestien tot en met twintig. Op dit moment staan Hamilton, Stroll, Hülkenberg, Sargeant en Zhou in de gevarenzone. 

16:08

Na de eerste rondes heeft George Russell de snelste tijd op zijn naam staan. Max Verstappen is even binnen geweest maar rijdt alweer op de baan. 

16:04

Max Verstappen is de eerste die een tijd neerzet. De Nederlander is sneller dan zijn teamgenoot. De coureurs van McLaren en Ferrari zijn sneller onderweg.

16:00

De lichten staan op groen, de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is begonnen. 

15:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Komdend uur houden we je op de hoogte van de actie op de Red Bull Ring.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden