Lando Norris: Met slipstream had ik in Q3 gestaan

Lando Norris in de McLaren zaterdag Spanje 2022

Lando Norris is teleurgesteld na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan maar denkt ook dat zijn ronde over het algemeen goed was. Lando Norris start de Grand Prix van Azerbeidzjan als elfde.

Lando Norris kijkt niet tevreden terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Brit eindigde de kwalificatie als elfde bijna twee tienden voor zijn teamgenoot die ook het derde deel van de kwalificatie niet wist te bereiken. Norris is op zich blij met de ronde die hij heeft gereden in Bakoe maar wanneer je weet dat het resultaat beter had gekund ben je altijd teleurgesteld.

Positionering

"De ronde die ik reed was gewoon goed maar ik miste een slipstream. Ik startte mijn ronde achter Lewis om aan het einde van mijn ronde een slipstream te krijgen. Hij reed alleen een iets ander programma waardoor ik het alleen moest doen." Dat liet Norris weten tegenover F1.com. "Dat heeft me wel twee tot drie tienden gekost wat ons makkelijk in Q3 had gezet. De positionering in Bakoe is altijd lastig. Je wilt niet te ver naar voren zitten voor de slipstream maar ook niet te ver naar achteren aangezien er zomaar een gele vlag kan komen. Soms zit je goed en soms niet, ik denk dat ik het goed heb gedaan maar het is gewoon een lastig weekend." De McLaren-coureur beschrijft dat de auto het lastig heeft op circuits waar je met weinig neerwaartse druk rijdt.

Lees ook: Mick Schumacher: Er zat meer potentie in

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden