Haas-coureurs alles behalve tevreden na kwalificatie

Kevin Magnussen Haas

De kwalificatie was geen fijne sessie voor de coureurs van Haas. Mick Schumacher stond er goed voor, maar werd door een verwijderde tijd uitgeschakeld in Q1. Kevin Magnussen ging wel door naar Q2, maar start de race alsnog achteraan door een motorwissel.

Mick Schumacher ging aan het begin van de kwalificatie de goede kant op. Een snelle tijd zette hem op de zevende plek neer, waardoor hij vrijwel zeker was van een Q2-deelname. Maar zijn snelle tijd werd wegens track limits afgepakt, waardoor de Duitser alsnog in Q1 is uitgeschakeld. "Mijn eerste ronde werd verwijderd, die was goed voor de zevende plek. Daardoor hadden we Q2 makkelijk kunnen halen", laat hij weten tegenover F1com. Zelf is hij teleurgesteld in de ongelukkige kwalificatie: "Het is ongelukkig, want de pace is er." Zonder de track limits had de kwalificatie er voor Schumacher heel anders uitgezien: "De track limits waren het grootste probleem vandaag."

Verloren sessies

Voor Kevin Magnussen is het weekend in Mexico er nu al een om snel te vergeten. Tijdens de eerste vrije training kwam hij niet zelf in actie, maar had zijn bolide, met Pietro Fittipaldi achter het stuur, wel problemen. De tweede vrije training stond in het teken van de bandentest van Pirelli, waarbij weinig voorbereiding voor dit weekend heeft kunnen plaatsvinden: "Het is een zwaar weekend met VT1 en de bandentest. Gezien alles denk ik dat we het prima deden. We hebben de voor- en achtervleugel vervangen. En ook de vloer tussen VT3 en de kwalificatie. Dus de balans is compleet veranderd. We zaten er volledig naast." En een gridstraf van vijf plaatsen na de kwalificatie helpt ook niet mee voor de coureur. "De kwalificatie had toch niet veel uitgemaakt, tenzij we echt supersnel zouden zijn. Dat komt door de vijf plaatsen penalty voor de motorwissel. Dus we starten sowieso laatste en dan zien we wat er gaat gebeuren", aldus Magnussen. Magnussen vangt de race als negentiende aan. Achter hem staat Lance Stroll, die naar aanleiding van de crash in Austin nog een gridstraf heeft ontvangen.

Lees ook: AlphaTauri begrijpt niet wat er mis is met de auto

Lees ook: Dubbele Q3-verschijning voor Alpine

Lees ook: Geen grip en pace voor Aston Martin in kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden