Esteban Ocon Fernando Alonso Alpine

Beide coureurs van Alpine hebben de laatste sessie van de kwalificatie gehaald. Zowel Esteban Ocon als Fernando Alonso is blij met dit resultaat, al geven de coureurs aan in Q3 een mindere pace te hebben. 

In de laatste vrije training van dit weekend zetten de coureurs van Alpine geen denderende resultaten neer. In VT3 moesten zij het doen met een elfde en dertiende plek. Toch hebben zij dit in de kwalificatie goed weten te maken, met twee auto's in de top tien. “Ik denk dat het een sterke kwalificatie was. We zaten natuurlijk in de top tien. In Q2 hadden we iets meer pace. In Q3 was dat om een of andere reden minder", zo laat Ocon weten tegenover F1.com. Vooral gezien de omstandigheden in Mexico had Ocon niet zo'n goed resultaat verwacht: “Het is een circuit die niet voor ons gemaakt is." Hij vreest dan ook voor wat er in de race gaat komen. 

Minder pace

Maar ook Fernando Alonso is tevreden met de kwalificatie: "Ik moet blij zijn met de negende plek." Wat vooral frustrerend is, is dat beide coureurs minder pace hadden in de laatste fase van de kwalificatie. Hierdoor bezetten Alonso en Ocon respectievelijk de negende en tiende plek op de grid. "Het was een zware dag. In Q3 verloren we wat pace", legt Alonso uit.

Gevecht McLaren

Beide coureurs mikken op de McLaren van Lando Norris, die voor hen op de grid staat. Deze teams zijn met elkaar in gevecht voor de vierde plek in het kampioenschap. Om die reden zijn alle punten dus welkom. Daniel Ricciardo start de race vnaf de elfde plek, en sluit daarmee aan achter dit gevecht. “Het wordt lastig. We gaan alles geven, zoals altijd. Maar het is interessant dat we zo dicht bij McLaren liggen", constateert Ocon. Alonso hoopt in de eerste ronde al voorbij te zijn aan zijn concurrent: "We moeten dicht bij hem blijven. We kunnen geen punten verliezen. Wij starten aan de goede kant, Lando [Norris] aan de slechte kant. We hopen dat we hem bij de start al kunnen inhalen"

Lees ook: Geen grip en pace voor Aston Martin in kwalificatie

Lees ook: Guanyu Zhou: Lastig om een ritme te vinden

Lees ook: Valtteri Bottas: Voel me erg comfortabel in de auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden