Carlos Sainz: Red Bull moeilijk te verslaan

Sainz - uit auto in pitlane - Frankrijk 2022

Carlos Sainz denkt dat hij niet alles uit de auto heeft kunnen halen nadat hij te weinig temperatuur in de banden kreeg. Voor de race verwacht de Spanjaard dat ze het gevecht aangaan met Mercedes want de Red Bull lijkt te snel.

Carlos Sainz is de laatste weekenden goed bezig en weet zijn teamgenoot meerdere malen te verslaan. Ook in Abu Dhabi zat de Spanjaard er weer goed bij. In het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi was de Spanjaard de snellere van de twee Ferrari’s. In Q2 was Sainz slechts vier duizendsten langzamer. Toen het er uiteindelijk om ging wist de Monegask zijn teamgenoot te verslaan. Sainz was anderhalve tiende langzamer dan zijn teamgenoot en zal de race vanaf de vierde plaats aanvangen.

Constructeurskampioenschap

“Het zag er in Q1 en in Q2 erg goed uit. Helaas had ik een hele langzame outlap in Q3 achter coureurs van McLaren en Alpine. Hierdoor kon ik de temperatuur net niet krijgen.” De Spanjaard legde verder tegenover Formula 1 uit dat hij daardoor net niet alles uit de auto heeft kunnen halen. “We hebben een goede uitgangspositie en het gevoel in de auto is goed. Het zal lastig worden om Red Bull te verslaan, we gaan vechten met Mercedes. Het is zake om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Red Bull-show op Yas Marina

Lees ook: Liam Lawson wint strategische F2 sprintrace

Lees ook: In 2023 DRS-experiment tijdens sprintraces

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden