Carlos Sainz: Het was geen ideale kwalificatie

Carlos Sainz Ferrari Grand Prix van SPanje

Carlos Sainz mag de Grand Prix van Spanje als derde aanvangen. Volgens de Spanjaard is het een prima startpositie maar hij had wel op meer gehoopt.

Carlos Sainz rijdt dit weekend zijn thuisrace in Spanje. Een race in je eigen land brengt toch altijd wat extra druk met zich mee. In de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje is de Ferrari-coureur als derde geëindigd. Een goed resultaat maar niet perfect. De Spanjaard start achter Max Verstappen en teamgenoot Charles Leclerc.

Goede uitgangspositie

Terugkijkend op de kwalificatie is Sainz op zich wel tevreden. “Het is tot nu toe gewoon een erg zwaar weekend. De weersomstandigheden maken het niet al te makkelijk.” Dat liet Sainz na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “We hebben een degelijke rondetijd neergezet wat ons een mooie uitgangspositie voor de race geeft. De start en het managen van de banden zullen erg belangrijk worden.” Sainz laat weten dat hij hoopt bij de start posities te kunnen winnen. “Het was gewoon geen ideale kwalificatie, ik kreeg de gebruikte banden niet aan het werken.”

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden