Alfa Romeo absoluut niet tevreden na kwalificatie GP van Australië

Zhou en Bottas Alfa Romeo-5e130726

De coureurs van Alfa Romeo zijn absoluut niet tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Beide coureurs lagen er al uit in het eerste deel van de kwalificatie.

Valtteri Bottas durft niet te zeggen waar het mis ging tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. “Het is heel frustrerend, dit is absoluut niet waar we willen staan. Ik had wat last van verkeer in mijn snelle ronde maar verder heb ik geen idee waarom het niet lukte vandaag.” Dat liet de Fin weten aan Formula 1. “We zullen zien wat we morgen kunnen doen. We starten nagenoeg achteraan dus we kunnen wellicht wat proberen met de strategie.”

Geen snelheid

Net als Bottas was het ook voor Zhou een kwalificatie om snel te vergeten. “Tijdens de derde vrije trainingen hadden we goede snelheid. Tijdens de kwalificatie voelde de auto ineens compleet anders. Dat is erg frustrerend.” Het gekke is dat de Chinees weinig dingen veranderd heeft na afloop van de laatste vrije training. “Misschien waren de baancondities iets anders want het verschil was wel erg groot. We kunnen morgen alleen maar ons best doen.”

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden