Verstappen: "We hebben er vandaag echt voor moeten vechten"

door Shakyra van den Heuvel
Max Verstappen Singapore zondag 2022

Na een moeizame kwalificatie op zaterdag heeft Max Verstappen de Grand Prix van Singapore afgesloten met een vijfde plaats. Hij startte de race als op de elfde positie waardoor hem een grote inhaalrace stond te wachten. Gedurende race heeft hij twee keer pech gehad met de safety cars, waardoor hij met zijn pit-stop veel plekken is verloren. "Qua safety cars zat in deze race alles tegen. We hebben er echt voor moeten vechten", zegt Verstappen tegen Motorsport.com.

Verstappen en zijn team hadden een andere strategie gekozen dan de teams om zich heen. Hij is gestart op de harde band om zo langer door te kunnen rijden door de rest. Tijdens de eerste safety car, veroorzaakt door Logan Sargeant, bleef Verstappen buiten om zo grote stappen naar de voorkant van het veld te rijden. Wanneer de safety car eindigde reed hij zelfs op de tweede plek. Nadat het hele veld weer los was gelaten duurde het niet lang voordat Russell, Norris en Hamilton hem makkelijk voorbij rijden door het gebrek aan grip in de banden bij Verstappen. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Na het wisselen van zijn banden in de veertigste ronde, ging het een stuk beter. De medium banden werkten een stuk beter waardoor hij heel wat auto's kon inhalen. Door een late crash van George Russell kon hij zich verder naar voren rijden tot P5. Verstappen bij Motorsport.com: "Op de mediums ging het wel goed. Ik denk dat het in de race wel iets beter was voor ons dan gisteren, maar het was nog steeds niet onze normale standaard."

 

Met vertrouwen richting Japan

Ondanks het tegenvallende weekend in Singapore, gaat Verstappen toch met vertrouwen richting Suzuka, Japan. "Suzuka is natuurlijk een mooi circuit en ook een circuit dat normaal gezien goed bij onze auto past", zegt Verstappen bij Motorsport.com. Helaas voor de fans is het nog niet mogelijk om zijn derde wereldkampioenschap veilig te stellen. Met een overwinning, de snelste raceronde en uitval van Pérez, komt hij alsnog 3 punten tekort. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat hij zijn derde wereldkampioenschap kan veroveren in Qatar, ook omdat er tijdens een sprintweekend meer punten te verdienen zijn. 

 

Lees ook: Oscar Piastri tevreden met inhaalrace in Singapore: Ik had dit resultaat niet verwacht

Lees ook: Lewis Hamilton: Dit is hoe het zou moeten zijn

Lees ook: Carlos Sainz na tweede overwinning: Ik had alles onder controle

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden