Oscar Piastri prijst team na winnen Rookie of the Year

door Tim Koenders
Piastri P3 Japan 2023

Oscar Piastri werd tijdens het gala in Bakoe verkozen tot Rookie of the Year. De Australiër maakte veel indruk tijdens zijn eerste jaar in de Formule 1.

In 2020 wist Oscar Piastri het kampioenschap in de Formule 3 op zijn naam te schrijven in zijn eerste jaar. Een jaar later maakte hij de overstap naar de Formule 2 waar hij ook het kampioenschap won in zijn eerste jaar. Voor 2022 lukte het Piastri niet om een vast stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. In 2023 lukte dit wel, de Australiër maakte afgelopen jaar zijn debuut voor het team van McLaren.

Debuutseizoen Oscar Piastri

Tijdens zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport behaalde hij verschillende goede resultaten. Na een moeilijke start van het jaar behaalde McLaren veel punten in het laatste deel van het seizoen. Piastri stond twee keer op het podium, tijdens het weekend van de Grand Prix van Japan en de Grand Prix van Qatar. Ook won hij de sprint in Qatar nadat hij tijdens de sprint in België als tweede eindigde.

Oscar Piastri Rookie of the Year

Na zo’n eerste seizoen in de Formule 1 was het geen verrassing dat de McLaren-coureur werd verkozen tot Rookie of the Year. Bij de uitreiking wil de coureur met startnummer 81 vooral zijn team bedanken. “Als we volgend jaar kunnen beginnen hoe we dit jaar zijn geëindigd staan we er erg goed voor. De vooruitgang gedurende het seizoen is vooral een teamprestatie geweest. Ik heb enorm genoten van mijn eerste jaar en ik kijk erg uit naar wat er komen gaat.”

Lees ook: Christian Horner: "De concurrentie zal dichterbij komen"

Lees ook: Pirelli: Zonder bandenwarmers kunnen we beter racen in 2025

Lees ook: FIA verbiedt windtunneltesten voor nieuwe auto's van 2026

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden