Helmut Marko gewaarschuwd door de FIA na uitspraken over Sergio Pérez

door Amber Buwalda
Marko Horner Pérez

Red Bull-topman Helmut Marko heeft een geschreven waarschuwing van de FIA gekregen naar aanleiding van opmerkingen die hij eerder deze week maakte over Red Bull-coureur Sergio Pérez. Autosportfederatie FIA bevestigt dat Marko op de vingers is getikt.

Vorige week vertelde Helmut Marko tegen Servus TV dat de wisselvallige prestaties van Pérez te wijten zijn aan zijn Zuid-Amerikaanse afkomst. Volgens Marko zou Pérez zich daardoor niet goed kunnen focussen. Marko heeft nu een waarschuwing gekregen voor die uitspraken en is volgens de FIA 'gewezen op zijn verantwoordelijkheden die hij in de autosport heeft als publiek figuur'. De autosportfederatie wijst Marko op het feit dat de verantwoordelijkheden in lijn moeten zijn met de zogeheten Code of Ethics van de FIA. Pérez zegt dat hij zich niet beledigd voelde door de opmerkingen van Marko vanwege hun persoonlijke relatie. ''Ik voelde me persoonlijk niet beledigd. Ik ken Helmut en ik weet dat hij het niet zo bedoelde. Als die opmerkingen vanuit een ander perspectief kwamen, had ik het anders opgevat. Ik denk dat we allemaal fouten maken. Wat er daarna in de media gebeurt, heb ik niet in de hand’’, aldus Pérez tegenover Motorsport.com. Eerder deze week heeft Marko zijn excuses publiekelijk aangeboden via hetzelfde platform waar hij de oorspronkelijke opmerkingen maakte. Daarnaast heeft hij in een privégesprek met Pérez ook zijn excuses aangeboden.

'Hij heeft zijn les geleerd’

Red Bull-teambaas Christian Horner erkent tegenover Motorsport.com dat de uitspraken van Helmut Marko niet door de beugel kunnen. ''Die opmerkingen waren niet juist. Helmut had dat al gauw door en heeft toen zowel publiekelijk als privé zijn excuses aangeboden aan Sergio. Zo zie je maar dat je altijd blijft leren, ook als je 80 jaar oud bent. Hij heeft zijn les wel geleerd. We hebben het erover gehad en ik weet dat hij spijt heeft van wat hij heeft gezegd.’’

Lees ook: Grote uitdaging voor Red Bull in Singapore: We zijn veel slechter dan verwacht

Lees ook: BREAKING: Guanyu Zhou tekent bij voor 2024

Lees ook: Ferrari opnieuw de snelste in tweede vrije training Singapore

door Amber Buwalda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden