Frédéric Vasseur: “Red Bull heeft duidelijk voorsprong”

door Tim Koenders
Vasseur Engeland

Volgens Frédéric Vasseur, teambaas van Ferrari, is het duidelijk dat Red Bull Racing er het beste voorstaat. Die conclusie kon de teambaas trekken na de eerste testdagen.

Na lang wachten staat volgende week de eerste Formule 1-race van het jaar op het programma. Afgelopen week werden de eerste meters al gemaakt in Bahrein tijdens de wintertest. De tijden tijdens de wintertest zeggen misschien niet veel maar toch kan voorzichtig de eerste balans worden opgemaakt. Dat doen alle teams natuurlijk ook en volgens de teambaas van Ferrari is het nu al duidelijk dat Red Bull de favoriet is voor de Grand Prix van Bahrein. Vasseur vraagt zich alleen nog af hoe groot het gat naar de regerend wereldkampioen zal zijn.

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Volgende week conclusies trekken

“We weten dat het moeilijk wordt, Red Bull heeft namelijk duidelijk een voorsprong. We gaan volgende week zien of die voorsprong onoverbrugbaar is of niet.” Dat liet de teambaas van Ferrari weten volgens Motorsport.com. “We blijven doorwerken aan de ontwikkeling van de auto. Vorig jaar zijn we gedurende het seizoen dichterbij gekomen. Dit jaar moeten we hetzelfde gaan doen. Volgende week is het duidelijk hoe iedereen er echt voorstaat, in de tussentijd is het vooral belangrijk dat we ons op onszelf focussen.”

Lees ook: Fernando Alonso: ''Negentien coureurs denken dat ze titel in 2024 niet gaan winnen''

Lees ook: Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

Lees ook: Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden