Vettel Aston Martin Frankrijk

Aston Martin keerde in 2021 terug op de Formule 1-grid na een afwezigheid van zestig jaar. De renstal was twee jaar actief in 1959 en 1960 maar behaalde daar geen goede resultaten. Vanaf 2021 nam Aston Martin het, al jaren in geld nood, Racing Point over. Met zakenman Lawrence Stroll als geldschieter bouwde Racing Point sinds de Grand Prix van België in 2018 aan een team wat steeds vaker in de subtop te vinden was. In 2021 nam het wereldberoemde automerk Aston Martin het team over. In de bekende groene kleur stapten viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en zoon van geldschieter Lawrence Stroll, Lance Stroll, in. 

Het team maakte niet heel veel indruk. In 2021 werd het team zevende in het constructeurskampioenschap met één podium voor Sebastian Vettel in Bakoe. Vettel wist de race in Hongarije ook het podium te behalen, maar de Duitser werd gediskwalificeerd vanwege te weinig brandstof in zijn bolide na de race. 

In 2022 haalde het team 22 punten minder dan in 2021 maar werd het team wederom zevende. Nico Hülkenberg verving, de met corona besmette, Vettel in Bahrein en Saoedi-Arabië. Het team wist in 2022 een aantal keer de punten te halen, met driemaal een zesde plek als hoogste.

Voor 2023 stapt tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso in. De Spanjaard maakt de overstap vanaf Alpine en tekende voor twee jaar. Hij verwacht dat het team grootste stappen gaat maken en wellicht kan vechten voor overwinning. Naast hem zal weer Lance Stroll instappen.

Aston Martin in cijfers 2023

8

Podiums

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden