Yuki Tsunoda: Excuses aan het team

Yuki Tsunoda gp monaco

Yuki Tsunoda heeft maar weinig aandacht voor zijn eigen resultaat. Hij voelt zich vooral erg schuldig tegenover zijn team. De Japanner heeft een rode vlag veroorzaakt in Q1. Mede hierdoor is teamgenoot Pierre Gasly met ongelukkige timing van zijn snelle ronde vroegtijdig uitgeschakeld. 

Het hele weekend liet het team een goede pace zien, wat veelbelovend was voor de kwalificatie. Toch pakte dit niet uit zoals gehoopt voor beide coureurs. Tsunoda is uitgeschakeld in Q2, maar volgens hem was Q3 zeker haalbaar. "De nieuwe set banden voelde compleet anders. Er was zeker potentie om Q3 te halen vandaag. Ik denk dat ik mijn auto al vroeg heb beschadigd. Ik heb er geen woorden meer voor. Excuses aan het team." 

Toch lijkt er vanaf het moment dat hij de muur raakte in bocht 10 wat mis aan de auto. Dit gebeurde al vrij vroeg in de sessie. "Er was een vrij grote impact. De balans was niet goed. Natuurlijk moet ik eerst meer details zien hierover. Maar het was een grote impact. "

Schuldgevoel

In het interview met F1.com heeft Tsunoda wel drie keer zijn excuses aangeboden aan het team. Hij heeft er vooral moeite mee dat hij de ronde van zijn teamgenoot heeft verpest: "Excuses aan het team. Ik denk dat ik de ronde van Pierre heb verstoord. Ik bedoel, de situatie die ik heb veroorzaakt." 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco VT3 en kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: jammer dat we niet voor pole position konden gaan

Lees ook: Charles Leclerc pakt dominant pole in eigen Monaco: Echt heel speciaal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden