Valtteri Bottas: we maakten kans op Q3

alonso sprint imola

Valtteri Bottas heeft een goede eerste kwalificatie gehad bij zijn nieuwe team. Alfa Romeo heeft vorig jaar slechts dertien punten gescoord in het kampioenschap, maar begint dit seizoen veelbelovend met Bottas op de zesde plaats op de grid.

Voor Bottas is het niet verrassend dat hij het tijdens de kwalificatie tot Q3 heeft geschopt: "We wisten dat we kans maakten op Q3. Ik heb goede ronden kunnen rijden en ik was erg tevreden met de ronde die ik in Q3 heb neergezet", zo laat hij weten aan F1.com. Ook vertelt de Fin trots te zijn op iedereen die heeft bijgedragen aan deze prestatie: "Ik ben trots op het team, iedereen in het team en ook in de fabriek."

Race op zondag

Bottas heeft vertrouwen in de race die op zondag plaatsvindt: "Onze racepace zag er beter uit dan de pace op een enkele ronde, dus we gaan het zien." Daarbij is hij ook wel in voor een gevecht met andere coureurs, en dan vooral die van zijn oude team: "Ferrari en Red Bull lijken voor iedereen buiten bereik, maar wie weet, misschien kunnen we vechten met Mercedes, dat zou leuk zijn." De Mercedessen starten de race zondag vanaf de vijfde en negende plek. 

Lees ook: Daniel Ricciardo laat hoofd niet hangen na uitschakeling in Q1

Lees ook: Lando Norris: P13 klinkt slecht, maar beste wat we konden doen

Lees ook: AlphaTauri mist snelheid in kwalificatie, Gasly toch blij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden