Pierre Gasly: Ben erg teleurgesteld

Pierre Gasly Frankrijk

Pierre Gasly is alles behalve tevreden over de kwalificatie op zijn thuiscircuit. De Fransman leek met nieuwe updates goede kansen te hebben, maar vanaf zaterdagochtend gingen zijn prestaties enkel achteruit. 

De Franse coureur is tijdens de kwalificatie al in Q1 uitgeschakeld. Hij heeft de doorgang naar Q2 op een haar na gemist, waardoor hij zich als zestiende heeft gekwalificeerd. Dankzij de gridstraffen van Carlos Sainz en Kevin Magnussen, zal hij voor de strartgrid van de race nog wel twee plekken opschuiven. "Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld om dat ik Q2 op een of twee honderdsten heb gemist", zo laat hij weten aan F1.com.

Verrassend slecht

Op de vrijdag zat de AlphaTauri van Gasly er goed bij. Het zag ernaar uit dat de updates die het team heeft meegebracht, goed uitpakte voor de Fransman. Een vijfde en zevende plek in de eerste trainingen van het weekend, gaven Gasly goede moed, maar dat veranderde op zaterdag volledig: "Gisteren zaten we comfortabel in de top 10. Vanaf deze ochtend was het al een stuk moeilijker. Ik snap nog niet helemaal waarom."

Op vrijdag was de coureur wel snel, maar de long runs zagen er nog niet veelbelovend uit. Voor de race op zondag is dat dus nog even afwachten, maar veel slechter kan het weekend voor Gaslly niet eindigen. "Gisteren was de pace voor de lange stint niet geweldig, maar morgen is een andere dag. En vanaf waar we starten hebben we niets te verliezen, dus we gaan vanavond alles analyseren en we hopen voor een goed plan morgen", zo sluit hij af. 

Lees ook: Esteban Ocon: We hebben een groot probleem

Lees ook: Alexander Albon: Hopelijk minder wind morgen

Lees ook: Nicholas Latifi: Iets gebeurd in mijn laatste ronde

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden