Nicholas Latifi: Zat vaak in verkeerde versnelling

latifi williams melbourne

Nicholas Latifi beleefde in zijn Williams een rommelige kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een slechte eerste ronde wilde de Canadees zich verbeteren maar een rode vlag gooide roet in het eten.

Nicholas Latifi heeft het erg lastig dit seizoen en ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan was dit niet anders. De Canadees kwam niet verder dan een achttiende plaats. Hij staat voor de tegenvallende Mick Schumacher en de crashende Lance Stroll. Het eerste deel van de kwalificatie werd onderbroken door een rode vlag. Dit had ook gevolgen voor Latifi die daardoor niet optimaal zijn tweede run kon doen.

Typisch Bakoe

"Eigenlijk was het een typische kwalificatie voor in Bakoe. Door de rode vlag hebben meerdere auto’s de vlag te vroeg gekregen." Dat liet Latifi weten tegenover F1.com. "De rondes in de eerste run waren gewoon niet goed. In mijn snelste ronde miste de auto af en toe een versnelling. Hierdoor reed ik in verschillende bochten in de verkeerde versnelling. Dat helpt uiteraard niet." De Canadees wist dat hij zich in de tweede run flink kon verbeteren maar helaas kwam hij daar niet meer aan toe doordat er te weinig tijd over was. "Sommige stonden wel vijf minuten in de pitstraat te wachten om naar buiten te komen. Het is wat het is, ik vraag me af hoeveel posities ik nog had kunnen winnen met een goede ronde."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: Sergio Pérez: We kunnen geen fouten permitteren tijdens de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden