3639737

Het seizoen van Nicholas Latifi kent geen goede start, nu hij nog een crash achter zijn naam kan schrijven. De Canadees viel uit in Q1, nadat hij door een crash met Lance Stroll de sessie niet kon voortzetten. Dit incident zorgde voor de eerste rode vlag van de kwalificatie. 

Latifi heeft niet het idee dat de crash in Q1 zijn schuld is. "Voordat ik hierheen kwam heb ik de beelden nog even bekeken, en dat bevestigt mijn gevoel", zo vertelt hij aan F1.com. De grootste zorg is nu dat het team de auto op tijd klaar weet te maken voor de race op zondag. 

Crash in Q1

Latifi heeft een duidelijk beeld van wat er is gebeurd tijdens de crash met Lance Stroll: "Voor mij is het duidelijk; ik liet hem voorbij omdat mij werd verteld dat hij bezig was met een snelle ronde. Waarschijnlijk heeft hij die ronde twee bochten eerder afgeblazen. En daarom wilde ik er graag weer voorbij om door te gaan met mijn cooldown ronde. Er zat een groot gat, en op het moment dat ik in wilde halen besloot hij om in te sturen." 

Over het verdere verloop van het onderzoek is Latifi ook helder: "Ik zal vast nog bij de stewards geroepen worden, maar er valt niet veel meer te vertellen. We hebben allemaal de video gezien, het is duidelijk zijn fout. Hij keek waarschijnlijk niet in de spiegels. We waren allebei bezig met een cooldown ronde. Maar het is nog steeds niet mijn fout."

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden