Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Charles Leclerc

Charles Leclerc was met een 1:20.161 de snelste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Max Verstappen en Carlos Sainz eindigden als tweede en derde maar zij zullen verder naar achteren starten door gridstraffen.

-Liveblog gesloten-

Update 17:09

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 17:08

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië:

Update 17:02

Charles Leclerc is met een 1:20.161 de snelste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Max Verstappen kwam iets meer dan een tiende tekort voor de snelste tijd. Carlos Sainz rijdt de derde tijd.

Update 17:01

Charles Leclerc pakt pole position voor de Grand Prix van Italië!

Update 16:59

Nu moet het gaan gebeuren, wie pakt er pole position?

Update 16:56

Iedereen die buiten was gaat weer naar binnen. Op dit moment is er niemand op de baan.

Update 16:54

Carlos Sainz is de snelste na de eerste runs. Charles Leclerc heeft de tweede tijd op zijn naam staan en Max Verstappen moet genoegen nemen met de derde tijd.

Update 16:48

Het derde en laatste deel van de kwalificatie is begonnen. Wie pakt er pole position?

Update 16:45

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië:

Update 16:43

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 16:41

Q2 zit erop, Carlos Sainz was de snelste. De afvallers zijn Ocon, Bottas, De Vries, Zhou en Tsunoda.

Update 16:40

De Vries maakt een foutje in zijn ronde en kan een plaats bij de snelste tien vergeten. Desondanks een goede kwalificatie voor de Nederlander.

Update 16:38

Net als in Q1 komt bijna iedereen met nog ongeveer twee en een halve minuut te gaan naar buiten. Ferrari en Red Bull blijven binnen, net als Tsunoda die weet dat hij acheraan moet starten.

Update 16:35

Met nog vijf minuten op de klok staan Bottas, De Vries, Zhou, Ricciardo en Tsunoda in de gevarenzone.

Update 16:34

Charles Leclerc herpakt zich maar weet niet de snelste tijd te rijden. De Monegask staat momenteel op de tweede plaats. De mannen van Red Bull staan derde en vierde. Nyck de Vries staat op dit moment op de twaalfde plaats. 

Update 16:32

Wederom is Ferrari het snelst in de eerste run, dit keer wel alleen met de auto van Sainz. Leclerc maakt een fout in de eerste bocht en moet er dus nog een keer voor gaan zitten.

Update 16:25

Het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië is van start gegaan.

Update 16:24

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië:

Update 16:23

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 16:22

Nyck de Vries heeft niet binnen de lijntjes gekleurd en zijn rondetijd wordt afgenomen. Gelukkig voor hem was zijn ronde daarvoor goed genoeg voor een vijftiende plaats. De Nederlander mag dus gewoon door naar Q2.

Update 16:19

Het eerste deel van de kwalificatie zit erop en Max Verstappen was de snelste. Nyck de Vries gaat als veertiende door naar Q2. De afvallers in Q1 zijn Latifi, Vettel, Stroll, Magnussen en Schumacher.

Update 16:16

Met nog ruim twee minuten op de klok is het tijd voor de laatste runs.

Update 16:13

Verstappen is er nog een keer voor gaan zitten en laat zien dat de eerste tik van Ferrari geen harde was. De Nederlander rijdt de snelste tijd en heeft ruim drie tienden voorsrpong op de rest van het veld. 

Update 16:12

Met nog zes minuten op de klok staan Magnussen, Bottas, Stroll, Schumacher en Vettel in de gevarenzone.

Update 16:10

Ferrari gaat na één ronde weer naar binnen terwijl Red Bull nog een snelle ronde gaat rijden.

Update 16:08

Ferrari deelt de eerste tik uit. Het Italiaanse team staat met beide auto's bovenaan, het gat naar de nummer drie is een halve seconde.

Update 16:06

Nyck de Vries rijdt nagenoeg dezelfde tijd als teamgenoot Latifi in zijn eerste ronde. Ze zijn daarmee sneller dan Haas en Aston Martin.

Update 16:00

De kwalificatie voor de Grand Prix van Italië is officieel van start gegaan. Lance Stroll is de eerste die naar buiten gaat.

Update 15:52

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 15:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Monza.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden