Charles Leclerc op pole in Miami, Verstappen P3

door Tim Koenders
Charles Leclerc Ferrari Miami

Charles Leclerc heeft met een 1:28.796 pole position gepakt voor de Grand Prix van Miami. Carlos Sainz zette zijn Ferrari ook op de eerste rij. Verstappen moet genoegen nemen met een derde plaats.

-Liveblog gesloten-

Update 23:12

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami:

Update 23:05

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 23:01

Charles Leclerc pakt pole position voor de Grand Prix van Miami! Carlos Sainz maakt het een volledige eerste rij voor Ferrari. Max Verstappen heeft zich niet weten te verbeteren en start de Grand Prix van Miami als derde.

Update 22:56

Het gat van de top vier naar de rest is bijna een halve seconde. Achter Pérez staan Bottas, Hamilton, Norris, Tsunoda, Stroll en Gasly. Met nog drie minuten op de klok is iedereen zich aan het voorbereiden op de laatste run.

Update 22:53

Na de eerste rondes in Q3 staat Max Verstappen op P1. Binnen een tiende van de Nederlander staan de beide mannen van Ferrari. Pérez sluit na de eerste ronde aan op de vierde plaats op een halve seconde.

Update 22:48

Het derde en laatste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami is van start gegaan. Wie pakt de pole position?

Update 22:45

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami:

Update 22:44

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 22:42

Sebastian Vettel laat over de boordradio weten dat hij een fout maakte in de chicane. De Duitser start de Grand Prix van Miami als dertiende.

Update 22:41

Charles Leclerc sluit ook het tweede deel van de kwalificatie als snelste af. Alonso, Russell, Vettel, Ricciardo en Schumacher zijn het niet gelukt om bij de snelste tien te komen. Zij liggen eruit in Q2.

Update 22:34

George Russell leek zijn eerste run af te moeten breken. Nu hij aanzet voor een tweede run maakt hij een klein foutje. De Brit breekt zijn ronde weer af en staat zonder tijd op de vijftiende plaats. Voor de Mercedes-coureur staan Ricciardo, Vettel, Schumacher en Stroll ook in de gevarenzone.

Update 22:30

Wederom zijn het de mannen van Red Bull die uit de startblokken schieten. Op dit moment staat Verstappen eerste met ruim vier tienden voorsprong op zijn teamgenoot.

Update 22:25

Het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami is van start gegaan. Net als in het eerste deel komt Schumacher als eerste op de baan.

Update 22:24

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 22:23

De officiele uitslag van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami:

Update 22:21

Guanyu Zhou heeft het tweede deel van de kwalificatie niet weten te halen. Hij was snel onderweg maar kwam veel verkeer tegen in de laatste sector.

Update 22:19

Het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami zit erop. Vooraf wisten we al dat Esteban Ocon als twintigste zou eindigen. Naast de Fransman vallen ook Magnussen, Zhou, Albon en Latifi af in het eerste deel. Charles Leclerc eindigde Q1 als eerste ruim drie tienden voor Verstappen.

Update 22:13

Uiteraard gaat het in het eerste deel van de kwalificatie om de laatste vijf. Met nog vijf minuten op de klok staan, naast Esteban Ocon, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Nicholas Latifi en Alexander Albon in de gevarenzone.

Update 22:07

Red Bull laat maar weer eens zien dat de auto het goed doet in Miami. Verstappen en Pérez staan eerste en tweede na de eerste rondes in de kwalificatie.

Update 22:04

Het is direct druk op het asfalt, alleen Alonso en Bottas staan nog binnen.

Update 22:00

De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami is officieel van start gegaan. De coureurs van Haas zijn als eerste op de baan.

Update 21:55

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 21:50

Esteban Ocon crashte in de derde vrije training voor de Grand Prix van Miami. Het team heeft de auto niet op tijd weten te repareren voor de kwalificatie. De Fransman zal vandaag niet meer in actie komen.

Update 21:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op de baan.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden