Lewis Hamilton: Lange weg naar eerste bocht

Lewis Hamilton Monza zaterdag

Lewis Hamilton leek op weg naar de pole maar is toch zeer tevreden met een derde startplaats voor de Grand Prix van Mexico. Met een lange weg tot de eerste bocht liggen er nog genoeg kansen voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Het team van Mercedes zit er in Mexico tot op heden erg goed bij. Tijdens de kwalificatie leek het team misschien wel de snelste auto te hebben. Zowel Russell als Hamilton zaten er gedurende de kwalificatie goed bij. Lewis Hamilton begon Q3 met een valse start. De eerste ronde van de Brit werd afgenomen omdat hij net te veel aan de binnenkant van de kerb reed in de eerste sector. Zijn tijd werd afgenomen en er was slechts nog ruimte voor één ronde. Die laatste ronde was maar vijf duizendsten langzamer dan die van zijn teamgenoot. Lewis Hamilton mag de race aanvangen vanaf de derde plaats.

Niet opgeven

"Het was jammer van die eerste ronde, ik denk dat die wel goed genoeg was geweest voor een tweede tijd maar dat weet ik niet zeker. Het was gewoon net niet goed genoeg maar de Red Bull is van nature erg snel", dat liet de Mercedes-coureur weten tegenover F1.com. "Ik ben erg trots op het team. Het was onze beste kwalificatie van het seizoen. We geven niet op en de weg naar voren is ingezet." Over het algemeen is de Brit best tevreden met zijn kwalificatie. "Ik denk dat mijn rondes goed waren. De laatste ronde had nog wel wat sneller gekund maar ik ben blij met een derde startplaats. Het is een lange weg naar bocht één."

Lees ook: Verstappen start Grand Prix van Mexico vanaf pole position

Lees ook: Charles Leclerc: Crash heeft geen gevolgen

Lees ook: Jack Doohan: Het was een geweldige ervaring

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden