Lewis Hamilton: “Ben inmiddels gewend aan niet halen Q3”

door Tim Koenders
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kwalificeerde zich als elfde voor de Grand Prix van Australië. De zevenvoudig-wereldkampioen is alles behalve tevreden.

Lewis Hamilton kijkt teleurgesteld terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Waar hij vorig jaar nog als derde eindigde lag de Brit er nu al uit in het tweede deel van de kwalificatie. Het is de coureur met startnummer 44 dit jaar nog niet gelukt om bij de eerste acht te kwalificeren. De Mercedes-coureur zal de Grand Prix van Australië moeten beginnen van buiten de punten. Hamilton moet ook al voor de derde keer dit seizoen tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot George Russell. Ook tijdens de kwalificaties in Bahrein en Saoedi-Arabië was Russell de snelste van de twee Mercedessen. Na de kwalificatie laat Hamilton weten dat het bijna normaal begint te voelen om niet bij de eerste tien te eindigen tijdens een kwalificatie. 

Kan altijd erger

“Ik ben er inmiddels al aan gewend geraakt om eruit te liggen aan het einde van Q2. Het is natuurlijk niet goed.” Dat liet de zevenvoudig-wereldkampioen weten aan Formula 1. “Ik ga minder goed om met de situatie in vergelijking met George. George doet het al drie kwalificaties beter met deze auto. Hij kan er op dit moment meer uit halen dan ik dat kan. Ik moet mijn hoofd boven water zien te houden, het kan altijd nog erger.”

Lees ook: Sergio Pérez na derde plek kwalificatie: "Ik kijk uit naar de strijd met Ferrari"

Lees ook: Max Verstappen: "Onverwacht resultaat voor ons"

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met P2: "Ik heb geen pijn"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden