Lando Norris: Ik verwacht niets magisch

3639737

Lando Norris eindigde de sprintrace op de vijfde plek. Hij startte als derde, maar al gauw werd duidelijk dat de auto niet goed genoeg presteerde voor die positie. Vrij snel haalde Sergio Pérez hem in, waardoor hij van het podium werd getikt. Later in de race kwam ook Carlos Sainz voorbij, die de race begon vanaf de tiende plek.

De verloren plekken lijken voor Norris nog niet eens het ergste van de sprintrace. Hij lijkt vooral moeite te hebben met de achterstand in tijd ten opzichte van de voorhoede. Volgens hem is het gat naar de voorste coureurs in zo'n korte race zorgwekkend. "20 seconden achterstand op Charles en Max in 20 ronden tijd is niet fijn om te zien. Maar met ons pakket en onze auto zijn we blij met deze posities. En we hebben goede punten binnengehaald."

Geen bijzondere race

De Brit verwacht geen bijzonderheden tijdens de race van zondag. Het moet wel heel gek lopen, willen hij en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo posities kunnen winnen. "Hopelijk kunnen we morgen wat betere rondetijden rijden, dat zou mijn leven wat makkelijker maken", grapt Norris tegen F1.com. "Maar buiten dat verwacht ik geen magische dingen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

"Het maximale dat we kunnen behalen is vijfde plek. En dat is wanneer anderen crashen of uitvallen. We hebben geen kans om op pace met ze in gevecht te gaan. Onze focus ligt op Bottas, hij was erg snel, en op een aantal auto's daarachter." 

Lees ook: Geen succes voor Alpine tijdens sprintrace

Lees ook: Carlos Sainz: Blij met vierde plek in de sprintrace

Lees ook: Kevin Magnussen: We hadden op rode band moeten staan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden