Lando Norris: Erg goed met wisselende omstandigheden omgegaan

Lando Norris McLaren zaterdag

Lando Norris kwalificeerde zich knap als zesde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Tijdens de natte kwalificatie eindigde hij ver voor zijn teamgenoot die als veertiende moet starten.

Dit weekend wordt de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden op Silverstone. Voor McLaren-coureur Lando Norris is dit een thuisrace. Hij zal tijdens de race hopen op een goed resultaat. Om dit te kunnen behalen is een goede startpositie van groot belang. De kwalificatie was niet makkelijk aangezien de regen zorgde voor wisselende omstandigheden. Lando Norris ging hier erg goed mee om, dit resulteerde in een zesde startplaats. Lando Norris kijkt na afloop van de kwalificatie zeer tevreden terug.

Goede inschatting

"In deze omstandigheden is het heel makkelijk om een foutje te maken. Doordat het de ene keer beter wordt en de andere keer slechter moet je goed inschatten hoeveel je kan pushen." Dat liet de Brit weten aan F1.com. "In Q2 waren de eerste rondes heel belangrijk, in Q3 waren dat juist de laatste. Ik denk dat ik dat in de auto op dat moment goed heb ingeschat." De Mclaren-coureur is erg blij dat hij voor één van de Mercedessen staat. Al zegt hij ook dat hij morgen geen kans heeft om de Mercedes achter zich te houden.

Lees ook: Carlos Sainz verrassend naar pole voor Verstappen

Lees ook: Carlos Sainz: pole position kwam als een verrassing

Lees ook: Max Verstappen: Q3 was een loterij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden