Lando Norris: Deze omstandigheden zijn geweldig

Lando Norris Frankrijk

Lando Norris heeft het enorm naar zijn zin gehad tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Het natte stratencircuit heeft ervoor gezorgd dat de Brit een beter resultaat heeft kunnen behalen dan dat hij had verwacht.

Voor McLaren leek het in eerste instantie een lastige kwalificatie te worden in de straten van Singapore. Daniel Ricciardo vloog eruit in het eerste deel van de kwalificatie. Lando Norris ging met de hakken over de sloot door naar Q2. Eenmaal door werd de snelheid van de McLaren steeds beter. Uiteindelijk heeft de Brit zich als zesde weten te kwalificeren.

Kleine marges

“Ik denk niet dat we echt de snelheid hadden vandaag maar de omstandigheden zorgen voor mogelijkheden. Ik vind het erg leuk en het gaat ook vaak goed in deze omstandigheden.” Dat liet Norris na afloop van de kwalificatie weten tegenover Formula 1. “Je moet risico’s nemen maar ook weer niet te veel. Het verschil tussen een goede ronde rijden en de muur raken is erg klein.” Norris verwacht niet dat hij nog veel posities kan winnen. “Het wordt morgen een kwestie van de anderen achter mij houden. Ik hoop dat het de race wordt waar het minste wordt ingehaald in de historie van de Formule 1.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in thriller, Verstappen op P8

Lees ook: Video-update: Wat leerde de vrijdag in Singapore ons? Olav duidt de longruns

Lees ook: VT3 GP Singapore: Leclerc snelste in natte en korte training

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden