Kevin Magnussen: Wordt een lange dag morgen

Kevin Magnussen Haas

Een vroeg einde van de kwalificatie voor Kevin Magnussen, want hij werd in Q1 al uitgeschakeld. Na een late rode vlag in deze sessie heeft hij door drukte op de baan geen goede tijd meer kunnen zetten.

Dankzij een laatste snelle ronde van Valtteri Bottas, moet Magnussen genoegen nemen met een zestiende plek als startpositie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zelf was hij niet te spreken over de korte tijd die over was na de rode vlag. "Met nog ruim twee minuten op de klok na de rode vlag, is het voor de mensen aan het eind van de rij altijd moeilijk om door te komen voor de tijd om is." 

Positie pitstraat

De pitbox van Haas is de achterste in de pitstraat. Dit is ook de plek waar het licht voor de coureurs op groen gaat. Zodra enkele auto's zich hier al hebben opgesteld om als eerste de baan op te kunnen, worden de Hazen geblokkeerd. Hierdoor worden zij gedwongen als laatste aan te sluiten, wanneer de andere auto's de baan op zijn. Dit heeft ook vandaag weer een rol gespeeld in het resultaat van het team. "Als eerste in de pitstraat zit je vast, want zodra twee of drie mensen in de rij staan in de pitstraat kun je er niet uit", zo laat Magnussen weten aan F1.com.

De vijftiende plek van Magnussen werd vlak voor het einde van de sessie afgepakt door Bottas, maar volgens Magnussen is dat niet helemaal eerlijk verlopen. "Niets tegen Bottas, hij deed gewoon zijn ding, maar hij zette een snellere tijd neer onder de gele vlag." De Haas-coureur heeft weinig vertrouwen voor de race van zondag. "P16, dat wordt een lange dag morgen."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Lance Stroll: Gefrustreerd, maar focus ligt op morgen

Lees ook: Max Verstappen: Maakte een paar kleine foutjes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden