Kevin Magnussen: Het was leuk met een snelle auto

Kevin Magnussen Haas

Ondanks dat Kevin Magnussen de race als laatste zal starten, heeft hij een ontzettend goede kwalificatie achter de rug. De coureur start laatste vanwege nieuwe onderdelen in zijn motor, maar heeft alsnog besloten deel te nemen aan de kwalificatie. En dat heeft beter uitgepakt dan verwacht

In eerste instantie ging de Haas-coureur naar buiten om zijn teamgenoot te helpen, maar dat plan viel in duigen toen Mick Schumacher door track limits uitviel in Q1. Magnussen is alsnog in Q2 de baan op gegaan, wat zorgde voor een verrassend resultaat. "Pace was goed. Het plan was om naar buiten te gaan met Mick te helpen met een tow. Hij ging niet door naar Q2, maar wij hadden wel al gepland om naar buiten te gaan. We gingen naar buiten, en ondanks dat het geen zin had, was het wel leuk met een snelle auto", zo laat hij weten aan F1.com. Hij heeft zelfs goed genoeg gepresteerd voor Q3, maar daar heeft hij uiteindelijk geen tijd meer gezet. 

Inhaalrace?

Samen met Carlos Sainz deelt Magnussen voorafgaand aan de race in Frankrijk de laatste startrij, omdat bij beide coureurs gesleuteld is aan de motor: "Morgen start ik laatste, maar hopelijk is de auto weer goed in de race. Dan kunnen we voortgang boeken." Tijdens de trainingen zag de auto er over de lange afstanden minder goed uit, maar dat houdt Mangussen niet tegen om morgen alles uit de auto te halen. "Helaas zagen de long runs er niet geweldig uit. Maar we hebben tenminste een snelle auto over één ronde. Soms lukt het dan ook in de race. Ik kijk er zeker naar uit."

Lees ook: Fernando Alonso: Hopelijk zelfde racesnelheid als tijdens trainingen

Lees ook: Pierre Gasly: Ben erg teleurgesteld

Lees ook: Mercedes had meer gewild van kwalificatie GP Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden