Haas gaat voor punten tijdens GP van Australië

door Tim Koenders
Haas coureurs 2024

Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg eindigden als veertiende en als zestiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De coureurs van Haas zullen meerdere posities moeten pakken om met punten naar huis te gaan.

Kevin Magnussen wist uit het eerste deel van de kwalificatie te komen en kijkt tevreden terug. “De kwalificatie was goed, dit is gewoon waar we staan. Met een veertiende plaats zitten we dicht bij de punten. We moeten vooral een race zonder problemen rijden.” De Deen hoopt dat het team niet te veel last heeft van de bandenslijtage. “We gaan zien wat we morgen kunnen doen. De slijtage van de banden lijkt mee te vallen. Het probleem zit hem vooral in de snelheid zelf.”  

Nico Hülkenberg eruit in Q1

Nico Hülkenberg lag er al uit in het eerste deel van de kwalificatie. De Duitser werd nog opgehouden door Sergio Pérez. “Ik werd opgehouden door Pérez maar dat was tijdens mijn eerste ronde, gelukkig niet in mijn beslissende ronde. Mijn tweede ronde was gewoon niet goed. Het zag er goed uit maar ineens veranderde de windrichting. Ook waren de voorbanden niet goed genoeg aan het einde van de ronde. Ik heb mij helaas niet genoeg weten te verbeteren.” Dat liet Hülkenberg weten aan Formula 1. “Ik kijk nog steeds uit naar morgen. Het is een mooi circuit en het zit dicht bij elkaar. We zullen zien, het kan nog wel eens interessant worden morgen.”

Lees ook: Sergio Pérez na derde plek kwalificatie: "Ik kijk uit naar de strijd met Ferrari"

Lees ook: Max Verstappen: "Onverwacht resultaat voor ons"

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met P2: "Ik heb geen pijn"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden